Serdar Ali Çelikler'den F.Bahçe - Beşiktaş maçı yorumu: "İsmail Kartal'a bunu söyleyen yok mu?"

Serdar Ali Çelikler, F.Bahçe - Beşiktaş maçını yorumladı. Çelikler alınan 3 puana rağmen F.Bahçe'de teknik ekibin çok yetersiz olduğunu belirterek "İsmail Kartal'a bunu söyleyen yok mu" diyerek tepkisini dile getirdi.

SPOR 28.04.2024, 12:40
1
Serdar Ali Çelikler'den F.Bahçe - Beşiktaş maçı yorumu:
Gazeteci Serdar Ali Çeliker F.Bahçe - Beşiktaş maçını yorumladı. Fenerbahçe'nin derbide Beşiktaş karşısında aldığı 2-1'lik galibiyet için Çelikler, Fenerbahçe'de teknik ekibin çok yetersiz olduğunu ve kalan maçların çok zor geçeceğini belirtti.
Çelikler köşe yazısında "Muçi ile pozisyon bulan Beşiktaş'tı ve Fener'in baskısı varsa da net pozisyon yoktu. 1-0 önde olan ve rakibi 10 kişi kalan Fenerbahçe, 2. devrede ne yapacaktı? Soru buydu.'' diye sordu.
"49'da Beşiktaş, golü atamadıysa Livakovic'in kendinden beklenmeyen refleksi ile engelledi. Beşiktaş ceza alanına kadar rahat gelip şut özürlü oyuncuları ile cılız vuruşlar ile zaman ve enerji harcadılar.'' diyen Serdar Ali Çelikler şöyle devam etti:
Transfer döneminde Crespo'yu sattırıp Krunic'i aldıran kimse, bir daha ona hiçbir transfer yaptırılmaması gerektiğini vurgulayan Çelikler, "Oyunu bir türlü öldüremeyen sürekli Beşiktaş'a duran top veren F.Bahçe en sonunda 'kaşınma'sının karşılığını aldı. Cenk nefis bir gol attı. Oyunu öldürmeyi bilmeyen büyük takım olabilir mi?" diyerek F.Bahçe'nin hocası İsmail Kartal'a tepsi gösterdi.
"İsmail Kartal'a bunu dahi söyleyen yok mu Allah aşkına." diyen Çelikler yazısında şu ifadeleri kullandı:
"Biraz sakin olup top yapsalar 10 kişi Beşiktaş'ı iyice yorması muhtemel olan takım sürekli gereksiz tempo yapınca oyun hep git gelli bir halde kaldı. Serdar Topraktepe, Chamberlain'i alarak bu git-gel'li halde skor bulmayı planladı.
MHY ve Dzeko oyuna atılıp pas oyununa dönülme zamanı diye düşünülebilirdi. Oyun öldürmeyi bilmemekten Sivas'ta 2 puan yitirilmişken insan hiç mi ders almaz? Beşiktaş en etkili olduğu konu olan duran top arayışlarında genelde başarılı oldu.
Pas ve düşük tempo oyunun kilidi idi. 70'e doğru gelinirken Fred yine muazzam işler yapıp topu Batshu'ya verdi. Batshu topu kaybedip sonra kazanıp Sebastian'a verdi. O da İrfan'a. İrfan da filelere. 2. golden sonra Dzeko, Batshu ile değişti. Yine oyun öldürülemedi."
"Mert Hakan - hatta Serdar Dursun bile düşünülebilirdi. Ama nedense vurdu vurdu vuruldu futboluna devam etti Fenerbahçe. 2. golü de yiyordu. Gerçekten bu kadar imkanlı takım, devre arası transferleri ve vasat altı ekibiyle kendi işini zora soktu.
88'de nihayet MHY oyuna girdi. A oyuncusu B oyuncusundan ziyade "Keep the ball" - "Beyler pas" diyebilecek birinin eksikliği bu. 90'da 10 kişilik takıma karşı tırnak yiyen bir takım yönetilmiyor demektir.
Dzeko'nun tribi ve Krunic'in zaten Maldonado'nun kafa vuranı olması hasebiyle aslen 9 kişi kalındı da denilebilir. Bir şekilde 95'e gelindi. Yine bir maç tıknefes bitirildi. Çok yetersiz teknik ekibe rağmen buraya kadar iyi gelmiş bu takım. Kalan 4 maç da zor geçer."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 12 Mayıs 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:26
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:44
Yatsı 21:12
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı