Şevval ayı ne zaman, hangi tarihte bitiyor? Hicri takvime göre şevval ayının başlangıç ve bitiş tarihi

Hicri Takvime göre Ramazan ayının ardından Şevval ayı gelmektedir. Şevval ayı, İslam aleminde büyük bir öneme sahip olmasının yanı sıra bu mübarek ayda 6 gün oruç tutmanın sünnet olduğu biliniyor. Peki Şevval ayı ne zaman bitiyor? Hicri Takvime göre Şevval ayı başlangıç ve bitiş tarihi nedir? Detaylar haberimizde...

GÜNDEM 30.04.2024, 15:20
Şevval ayı ne zaman, hangi tarihte bitiyor? Hicri takvime göre şevval ayının başlangıç ve bitiş tarihi
Mübarek Ramazan ayının bitmesinin ardından Hicri takvime göre Şevval ayı geliyor. Şevval ayında 6 gün orucunu tutmak isteyen Müminler, Şevval ayı ne zaman biteceğini merak ediyor. 10 Nisan-8 Mayıs tarihleri arasında idrak edilen ay içerisinde 6 oruçlar tutuluyor.

Hicri Takvime göre Şevval ayı bitiş tarihi 8 Mayıs olacak.
10 Nisan-8 Mayıs tarihleri arasında idrak edilen ay içerisinde 6 oruçlar tutuluyor.

Nafile ibadetlerden olan Şevval orucu, Ramazan ayından sonra tutulmaktadır. Peygamber Efendimiz (SAV) Şevval orucu, Ramazan ayı sonrasında tutulmasının büyük bir sevabı olduğunu bildirmiştir. Nitekim Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) "Kim Ramazan orucunu tutar ve ona Şevval ayından altı gün ilave ederse, sanki yılın bütününde oruç tutmuş gibi olur" buyurmuştur.
Yani Müslüman vatandaşlar, Ramazan ayının ardından gelen 30 günlük Şevval ayı içerisinde herhangi bir 6 gün oruç tutabilir. Böylelikle Hz. Muhammed'in buyurduğu gibi sanki bütün yıl oruç tutmuş gibi olur.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 21 Mayıs 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:20
Öğle 12:40
İkindi 16:30
Akşam 19:51
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı