SGK'dan annelere maddi destek! 3 ilde hayata geçirilecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve AB, yeni bir program kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir'de ikamet eden annelere 12 ay boyunca 325 euro maddi destek sağlayacağını duyurdu. Anne ve bakıcıları kapsayan söz konusu projede yapılacak ödemeler, karşılıksız şekilde hesaplara aktarılacak. İşte projenin başvuru şartları ve kapsamı..

EKONOMİ 15.04.2024, 11:05
2
SGK'dan annelere maddi destek! 3 ilde hayata geçirilecek
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Avrupa Birliği (AB) iş birliği ile 7 bin anne ve bakıcıya 325 euro destek ödemesi yapılacak. Proje kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir'de ikamet eden ve 0-1 yaş arası bebek sahibi olan annelere ve bakıcılara 12 ay boyunca her ay 325 euro ödeme yapılacak. İşte projenin başvuru şartları ve kapsamı..
Avrupa Birliği (AB), aday ülkelerde yaşayan çocuk sahibi kadınlara maddi destek sağlamak için önemli bir adım attı. AB Komisyonu ve üye ülkelerin bakanları, bu kadınlara 12 ay boyunca her ay 325 euro ödeme yapılmasını içeren bir anlaşmaya vardı.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından hayata geçirilecek proje kapsamında, güncel kur ile 7 bin anne ve bakıcıya 11 bin 198 TL seviyesinde bir ödeme yapılacak. Bu uygulama, ilk aşamada sadece İstanbul, Ankara ve İzmir'de ikamet eden ve 36 ay ve altında çocuk sahibi olan annelere sunulacak.
Konu ile ilgili SGK tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Söz konusu uygulamadan haberdar olan yüz binlerce anne, başvuru şartlarını sağlayıp sağlamadığını araştırmaya başladı. SGK ve AB tarafından yürütülen projenin nihai başvuru şartları henüz paylaşılmasa da, şu ana kadar belirlenen kriterler şu şekilde:
"Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"nin çalışmaları tamamlandı. Söz konusu uygulamaya ilişkin açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Bakan Işıkhan; ''SGK'nin uygulayıcısı olduğu, Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi de bunlardan birisi. Toplam bütçesi 15,3 milyon avro olan projeyle üç büyük ilimizde, 12 ay boyunca çalışan annelere 325 avro destek sağlanacak. Proje sayesinde hem anneler aldıkları maddi destekle istihdamdan kopmamış olacak hem de eğitimli ve sertifikalı çocuk bakıcılarımızın istihdamı teşvik edilecek. Bu projemizle anneleri de çocukları da bakıcıları da desteklemiş olacağız."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:40
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:56
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı