Şifası anlatmakla bitmiyor: Hafızayı güçlendirir, kan basıncını dengeler! Nar suyunun faydaları

Bir çoğumuz için bereketin sembolü olan hatta bu özelliği ile birçok ritüele de konu olan nar ile ilgili konuşan uzmanlar, nar suyunun eşsiz faydalarını açıkladı. İşte detaylar…

SAĞLIK 10.05.2024, 06:20
Şifası anlatmakla bitmiyor: Hafızayı güçlendirir, kan basıncını dengeler! Nar suyunun faydaları
Kınagiller familyasının üyelerinden olan nar hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından sevilen bir meyvedir. Doğal içeriği sayesinde vücudu çok çeşitli açılardan destekleyen bu meyvenin suyunun da faydalı olduğu bilinmektedir.
Hazır olarak satılan nar suları olsa da asıl fayda verenin, evde hazırlanan nar suları olduğunu ifade eden uzmanlar, bu içeceğin düzenli olarak tüketilmesi halinde bağışıklık sisteminin doğrudan güçleneceğini belirtti. Peki, nar suyunu bu denli özel kılan ne? Nar suyunun faydaları neler? İşte konuya dair ayrıntılar…

Nar, ılıman iklimleri seven bir meyvedir. Nar suyu ise bu meyvenin sıkılması ile elde edilir. Market raflarında yer alan nar sularının hemen hemen büyük bir çoğunluğunda tatlandırıcı ve renklendirici bulunmaktadır. Bu neden ile hazır nar sularının tüketilmemeleri tavsiye edilir.
Evde, doğal olarak hazırlanan nar suyunun başta bağışıklık sistemi olmak üzere vücudu çok çeşitli açılardan desteklediğini ifade eden uzmanlar, bu içeceğin faydalarını şu şekilde sıraladı:

Nar suyunun faydaları olduğu gibi belirli kimseler için birtakım yan etkileri de bulunmaktadır. Nar, alerjik reaksiyonlara sebep olabilecek kırmızı renkli bir meyvedir. Bu neden ile özellikle küçük çocuklarda nar suyu tüketimine başlamadan önce herhangi bir alerjik durumun olmadığından emin olunması gerekmektedir.
Nar suyu, son derece güçlü bir içeriğe sahiptir. Bu neden ile aşırı tüketilmesi halinde mideye zarar verebilir. Özellikle hali hazırda mide rahatsızlıkları bulunan kişilerin nar suyu tüketiminde aşırıya kaçmamaları gerekmektedir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Mayıs 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:20
Öğle 12:40
İkindi 16:30
Akşam 19:51
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı