Sonunda “biz paramıza bakarız” dediler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci, Gazze’deki soykırıma rağmen İsrail’le ticaretin devam etmesi gerektiğini savundu… Zeybekci, kendisine yönelik tepki gösterenlere “hadsiz” deme gafletinde de bulundu.

GÜNDEM 21.04.2024, 05:55
Sonunda “biz paramıza bakarız” dediler
Hükümet, Gazze soykırımı sürecinde takındığı pasif duruşla milyonlarca Türk vatandaşını utandırırken AK Parti’den İsrail ile ticaret konusunda skandal bir açıklama geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, “İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamı kınıyoruz. Ama ticaretin hiç kimseye zarar vermeyen bölümleriyle ilgili de… Çünkü İsrail bizim serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke, yani 6 satıp 1 aldığımız bir ülke” açıklamasında bulundu. Zeybekçi, kendisine yönelik tepki gösterenlere “hadsiz” deme gafletinde de bulundu.
Siyonist İsrail rejiminin Gazze’de gerçekleştirdiği soykırım dur durak bilmezken AK Parti hükümetinin bu süreçte sergilediği pasif tavır tepki çekiyor. AK Parti hükümetine yönelik tepkilerin başında İsrail rejimi ile olan ticaret konusu yer alıyor. Gazze’de gerçekleştirilen insanlık dışı vahşete rağmen aylarca Siyonistler ile ticarete devam eden AK Parti hükümeti, gelen tepkilerin ardından ticarete kısıtlama getirildiğini duyurmuştu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi’den gelen skandal açıklamaya göre hükümet İsrail’le ticareti zoraki bir şekilde kısıtlamış. Zira Zeybekçi’nin sözlerinden anlaşılana göre İsrail’le ticaret, soykırıma rağmen devam etmeli…
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci, İsrail ile ticaret eleştirilerine yönelik konuştu. İzmir'de mermer ve doğal taş fuarında konuşan Zeybekci, İsrail'le ticaretin Gazze Şeridi’nde yapılan katliamdan ayrı değerlendirilmesi gerektiğini savundu. Zeybekçi, konuya ilişkin olarak, “Yani eyvallah... İsrail'in Müslümanlara yaptığı bebek katliamını nefretle kınıyoruz. Ama diğer taraftan da ticaretin hiç kimseye zarar vermeyen bölümleriyle ilgili de, İsrail serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke. 6 satıp 1 aldığımız bir ülke. Onunla ilgili daha hassas olmamız gerektiğine inanıyorum. Bununla ilgili de çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
AK Partili Nihat Zeybekci, skandal açıklamalarının tepki çekmesi üzerine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konuya yönelik yeni değerlendirmelerde bulundu. Kendisine yönelik tepki gösterenlere “hadsiz” deme gafletinde bulunan Zeybekçi, “Bize İslamiyet ve Filistin hassasiyeti dersi vermeye kalkan hadsizlere de sözüm, bizim hassasiyetimizin zekâtı sizin 7 ceddinize, Cumhurbaşkanımızın hassasiyetinin zekâtı ise 77 ceddinize yeter” sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 03 Mayıs 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:41
İkindi 16:27
Akşam 19:36
Yatsı 21:01
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı