Spil Dağı'nın muhteşem laleleri: Koparmak yasak, cezası ağır!

Manisa'nın Spil Dağı Milli Parkı'nda bulunan ve yılda sadece bir kez açan endemik laleleri koparmak, bu yıl cebinizi fazlasıyla yakabilir. Geçtiğimiz yıl 244 bin 315 lira olan ceza, 2024 yılında 387 bin 142 liraya yükseltildi.

AİLE 15.04.2024, 11:10
1
Spil Dağı'nın muhteşem laleleri: Koparmak yasak, cezası ağır!
Manisa ve İzmir arasında uzanan, 120 çeşidin üstünde endemik bitkiyi barındıran dünyaca ünlü Spil Dağı Milli Parkı'nda, baharın müjdecisi Manisa Lalesi (Tulipa orphanidea) sıcaklıkların artmasıyla birlikte tüm ihtişamıyla açtı. Fakat bu eşsiz güzelliğe hayran kalırken dikkatli olmak gerekiyor. Yılda sadece bir kez açan bu nadide laleleri koparmak, bu yıl 387 bin 142 liraya mal olabilir.

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde bulunan ve 1517 rakımlı Spil Dağı Milli Parkı, baharın gelişini müjdeleyen muhteşem bir manzaraya ev sahipliği yapıyor. Parkın endemik bitki çeşitliliğinin önemli bir parçası olan Manisa Lalesi (Tulipa orphanidea), yılın ilk kez çiçek açarak doğaseverleri ve fotoğraf tutkunlarını büyülüyor.
Spil Dağı Milli Parkı’nda koruma altında bulunan laleleri koparmanın cezası geçtiğimiz yıl 244 bin 315 lira iken, 2024 yılında 387 bin 142 liraya yükseltildi.
Öte yandan henüz erkenci olarak Spil Dağı eteklerinde açmaya başlayan Manisa laleleri, önümüzdeki haftalar içerisinde Spil Dağı’nın tamamında görülmeye başlayacak.

Piknik amacıyla ailesi ile birlikte Spil Dağı Milli Parkı’na gelen 52 yaşındaki Hamdi Öklü, "Manisa lalelerinin erkenci olanlarının seyir terasına yakın bölgelerde, yol kenarlarında açmaya başladığını gördüklerini ve fotoğraf çekmek için durduklarını" kaydetti.

Yılın ilk lalelerinin fotoğraflarını çekmek için durduklarını söyleyen Öklü, "Hem piknik hem de yaban hayatına yönelik yem bırakmak amacıyla dağa çıkarken seyir terasına yakın bölgede yol kenarında açan erkenci laleleri gördük. Yılın ilk lalelerinin fotoğraflarını çekmek için durduk. Korunması gereken türler arasında yer alan laleleri koparmanın cezasının çok yüksek olduğunu biliyoruz. Yakında zirveye doğru olan koruma sahasındaki laleler de açar" şeklinde konuştu.
Hamdi Öklü’nün eşi Nurcan Öklü ise "Herkesi buraya gelip bu güzellikleri görmelerini istiyorum" dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:40
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:56
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı