Son Dakika

Tam bir Siyonist tam bir terörist!

Katil İsrail’in Gazze başta olmak üzere Filistinlilere yönelik alçakça ve rezil saldırıları sürerken, ilk andan itibaren en büyük destekçisi(!) ABD oldu.

DÜNYA 13.12.2023, 04:35
3
Tam bir Siyonist tam bir terörist!
Ortadoğu’nun kargaşaya sürüklenmesinin bir numaralı sorumlusu olan ABD’nin başkanı Biden, katil İsrail’e askeri desteğinin süreceğini söyleyerek, “Yahudi toplumuna duyduğum sıcaklık ve bağlantı sorgulanamaz” dedi. ABD’nin son Şam Büyükelçisi Robert Ford ise Biden yönetiminin bölgedeki yerel ortak olarak gördüğü terör örgütü PKK/YPG’den vazgeçmeyeceğini söyledi.
The Times of Israel’in haberine göre, ABD Başkanı Joe Biden, Yahudilerin Hanuka Bayramı dolayısıyla Beyaz Saray’da düzenlenen resepsiyonda yaptığı konuşmada, işgalci İsrail’in Filistin’e saldırıları nedeniyle ABD’de artan antisemitizmi kınadığını belirterek, “HAMAS’tan kurtulana kadar İsrail’e askeri destek vermeye devam edeceklerini” vurguladı.
The Times of Israel’in haberine göre, ABD Başkanı Joe Biden, burada yaptığı konuşmada, işgalci İsrail’in Filistin’e saldırıları nedeniyle ABD’de artan antisemitizmi kınadığını belirtti.

Biden, “HAMAS’tan kurtulana kadar İsrail’e askeri destek vermeye devam edeceklerini” vurgulayarak, “Ama çok dikkatli olmalıyız. Tüm dünyanın düşüncesi bir gecede değişebilir. Bunun olmasına izin veremeyiz” ifadesini kullandı.
Yahudiler ile İsrail’in güvenliğine ve bağımsız Yahudi devletinin varoluş hakkına bağlılığının sarsılmaz olduğunu dile getiren Biden, “İsrail olmasaydı dünyada tek bir Yahudi güvende olmazdı” dedi.

Biden, “Yahudi toplumuna duyduğum sıcaklık ve bağlantı sorgulanamaz. Birkaç yıl önce ‘Siyonist olmak için Yahudi olmak zorunda değilsiniz ve ben bir Siyonist’im’ dediğimde sıkıntılara girdim ve eleştirildim” diye konuştu.

ABD’nin son Şam Büyükelçisi Robert Ford, Başkan Joe BIden yönetiminin bölgedeki yerel ortak olarak gördüğü terör örgütü PKK/YPG’den vazgeçmeyeceğini söyledi. TRT World Forum 2023’e katılmak için İstanbul’a gelen Ford, “YPG’ye desteğin devam edeceğini düşünüyorum. Biden yönetimi Amerikan güçlerini Suriye’nin doğusunda tutmakta ısrarlı ve yerel bir ortağa ihtiyaçları var. Amerikalıların 10 yıldır sahip olduğu yerel ortak ise YPG. Biden yönetimi, Türkiye’nin bu ortaklıktan memnun olmadığını biliyor ama Beyaz Saray ve Biden yönetimi, tutumunu değiştirmeyecek” dedi.

Terör örgütü DEAŞ’ı durdurmak iddiasıyla silahlandırılan ve ABD’nin bölgedeki en önemli yerel müttefiki haline gelen PKK/YPG’nin DEAŞ’ı kalıcı olarak ortadan kaldırmaya yardımcı olamayacağının altını çizen Ford, “Şu anda Deyrizor ili gibi yerlerde muhtemelen DEAŞ’ın, YPG ile Arap topluluklar arasındaki sürtüşmeden fayda sağladığı yönünde sorunlar görüyoruz” diye konuştu.

Ford, Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul’un geçen hafta Senato’ya sunduğu ve reddedilen “ABD askerlerinin Suriye’den geri çekilmesi” karar tasarısı hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Senatör Paul’un Amerikan güçlerinin Suriye’den ayrılması gerektiğini söylediğine işaret eden Ford, tasarıya 13 “evet” oyu verildiğini, 84 senatörün ise Paul’un fikrine karşı çıktığını hatırlattı. Ford, “Bu oylama gösteriyor ki Suriye’nin doğusundaki Amerikan askeri varlığına hala güçlü bir siyasi destek var. Ancak ilginç olan bir diğer husus da aşırı solcu Demokratların, Bernie Sanders, Elizabeth Warren ve Christopher Murphy gibi önemli isimlerin, aşırı sağcı bazı Cumhuriyetçilerle Rand Paul’u destekleyen şekilde oy kullanmasıydı. Yani aşırı sol ve aşırı sağ bir arada. Tabii ki Donald Trump da aşırı sağdan geliyor ve bu da Amerikan siyasi bakış açısının zamanla değiştiğini gösteriyor” ifadelerini kullandı. AA

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:33
Öğle 12:50
İkindi 16:39
Akşam 19:57
Yatsı 21:27
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı