Tarihin gizemli geçidi: Konya'da şeytan köprüsü!

Tarihin izlerini taşıyan Sille Mahallesi'nde, 5 bin yıllık bir gizem yatıyor. Bir zamanlar su taşıyan bu köprü, zamanla iki yamacı birbirine bağlayan tehlikeli bir geçide dönüşmüş ve "Şeytan Köprüsü" adını almış. Bu etkileyici yapı, ziyaretçileri kendisine çekiyor.

AİLE 12.04.2024, 13:00
Tarihin gizemli geçidi: Konya'da şeytan köprüsü!
Zamanın akışıyla su kemeri görevinden çıkıp, sarp kayalıklar arasında gizemli bir geçide dönüşen Şeytan Köprüsü, Konya'nın Sille Mahallesi'nde adeta bir tarihe tanıklık ediyor. 5 bin yıllık bir geçmişe sahip bu köprü, Frigler, Romalılar, Selçuklular, Karamanoğlu Beyliği ve Osmanlılar gibi birçok medeniyetin izlerini taşıyor.
Bir zamanlar su kemeri olarak inşa edilen bu köprü, günümüzde iki yamacı birbirine bağlayan dar ve tehlikeli bir geçit halini almış, ürkütücü görünümüyle dikkat çekiyor.
Günümüzde kullanılmayan köprünün, ürkütücü yapısı sebebiyle "Şeytan Köprüsü" ismini aldığı düşünülüyor. Köprü, mahalleye ve yola yakın olmasına rağmen Sille’ye gelen herkes tarafından bilinmiyor.
Bölgeyi ziyaret eden Serkan Sarı, “Köprünün tarihi değeri, işçiliği çok güzel. İnternette gördüğüm gibi yapıyı bulduk. Buna sahip çıkmalıyız” şeklinde konuştu.
Adıyaman’dan tarihi bölgeleri gezmek için geldiğini söyleyen Gazi Boyraz ise “Burası gerçekten çok güzel değerlere sahip. Konya’nın kültürüne sahip çıkması lazım. Yapı olarak geçmiş olarak çok farklı bir atmosfer var. Eski dönemlerden kalma yapılara sahip çıkmalıyız toplum olarak. Eski zamanlarda yapılmış yapılar gerçekten muazzam” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:40
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:56
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı