Tel Aviv sokaklarına huzur yok! Rejime ateşkes çağrısı...

İşgalci İsrail rejiminin Gazze'ye yönelik soykırım savaşı devam ederken, Tel Aviv sokakları ise rejime Hamas ile bir ateşkes anlaşmasına varması için eylemlere sahne oluyor.

DÜNYA 10.05.2024, 10:55
Tel Aviv sokaklarına huzur yok! Rejime ateşkes çağrısı...
İsrailliler, Gazze Şeridi'nde ateşkes ve karşılıklı esir takası anlaşmasını rejimin imzalaması talebiyle birden fazla noktada gösteri düzenledi. İsrail ve Filistinlilerin bir araya geldiği "Beraber Duruyoruz" isimli sivil toplum örgütünün çağrısıyla yaklaşık 1500 kişilik grup Tel Aviv'in merkezindeki Habima Meydanı'nda toplandı.
Göstericiler, "Refah'takiler de İsrail'dekiler de çocuk", "Çocukların ölümüne yeter", "Anlaşma hemen", "Esirleri evine getirin", "Hemen şimdi", "Sadece barışla güvenlik gelir", "Yarım yıllık cehennem artık bitsin" yazılı pankart, afiş ve dövizler taşıdı.
Kurulan sahnede Filistin asıllı İsrail Milletvekili Ahmed Tıybi, yaptığı konuşmada, Başbakan Binyamin Netanyahu'yu koltuğunu kaybetme korkusuyla ateşkese yanaşmamakla suçladı.
Esir yakınları yol kapattı
Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin yakınları ve onların destekçileri akşam saatlerinde, Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı binası önündeki Menahem Begin Caddesi'nde toplandı. Yüzlerce kişilik İsrailli grup, "Katiller", "Hiçbir bedel esirler için çok değildir", "Artık yeter", "Refah'a saldırı=esirleri öldürmek" yazılı pankart ile afiş, döviz ve Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin resimlerini taşıdı.
İsrailliler, "Hepsini getirin", "Anlaşma şimdi", "Anlaşma masada hadi imzala" diye slogan attı.
İsrail polisi, Menachem Begin Caddesi'ni trafiğe kapattı. İsrailli esir yakınları, Begin Caddesi'nden Kaplan Caddesi'ne doğru yürüdüğünde polis engeliyle karşılaştı. İsrail polisi ve göstericiler arasında arbede yaşandı. Göstericiler Kaplan Caddesi'ni bir süre tek yönlü trafiğe kapattı, uzun araç kuyrukları oluştu.
İsrailliler, Savunma Bakanlığı binasının çevresinde yürüyüş yaptı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Mayıs 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:20
Öğle 12:40
İkindi 16:30
Akşam 19:51
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı