Temmuz'da zam var mı? SGK uzmanı: Emekli ve memura Temmuz zammı o şarta bağlı

SGK uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca emekli, memur ve asgari ücretlinin haber beklediği Temmuz ayı zamlarıyla ilgili bir tahminde bulundu.

EKONOMİ 15.04.2024, 14:25
1
Temmuz'da zam var mı? SGK uzmanı: Emekli ve memura Temmuz zammı o şarta bağlı
Türkiye derin bir ekonomik krizden geçerken döviz fiyatları durdurulamıyor. A'dan Z'ye tüm ürün ve hizmetlere gelen zamlar sabit gelirli vatandaşları yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında çaresiz bıraktı. Ocak ayı zammının ardından ikinci 6 ay için zam yapılmayacağını ilan eden hükümetin Temmuz ayında zam yapıp yapmayacağı geçinmekte zorluk çeken milyonlarca emekli, memur ve asgari ücretli tarafından merak ediliyor.

Ünlü SGK uzmanı Özgür Erdursun, memur, emekli ve asgari ücretlinin dört gözle haber beklediği 'Temmuz ayında zam olacak mı?' sorusuna cevap verdi.
Özgür Erdursun, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı açıklamada Temmuz zammının asgari ücrete bağlı olduğunu belirterek eğer asgari ücrete bir zam yapılırsa SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 25, memur ve memur emeklilerine yüzde 20 zam yapılacağını belirtti. Eğer asgari ücrete bir zam yapılmaz ise ne SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ne de memur ve memur emeklilerine zam yapılmayacağını belirtti.
Özgür Erdursun şunları yazdı:
"Temmuz'da hükümetin Asgari Ücret-Emekli ve Memura yapmayı düşündüğü zam oranları;
SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %25
Memur ve memur emeklilerine %20
Asgari Ücrete %0
Asgari Ücret artmaz ise diğer ücretlerde artmaz"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:40
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:56
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı