Tıbbi malzemeler tükenmek üzere! Filistin yardım bekliyor..

Katil İsrail'in Filistin'e yönelik acımasız saldırıları sürüyor. Siyonist rejimin bölgede uyguladığı ambargo nedeni ile Filistin'e hem temel gıda ürünleri ,hem de tıbbı malzemeler gönderilemiyor. Bölgede bulunan Filistin'li Müslümanlar her gün acı ve vahşet ile yüz yüze kalmak zorunda bırakılıyor.

DÜNYA 09.05.2024, 08:40
1
Tıbbi malzemeler tükenmek üzere! Filistin yardım bekliyor..
Siyonist İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları sekiz aydır aralıksız devam ediyor.
Kadın ve çocuklar başta olmak üzere sivillerin üzerine bombalar yağdıran İsrail rejimi her gün katliamlarına bir yenisini daha ekliyor. Bölgede yaşayan Filistinli siviller ise her gün ölümle burun buruna yaşıyor.
Katil İsrail tarafından abluka altına alınan Filistin'de temel gıda maddelerinin yetersizliği kadar sağlık malzemeleri de yetersiz kalıyor. 
Zor koşullar, tıbbi imkansızlıklar, malzeme ve sağlık personeli eksikliğine rağmen, Filistinli doktorlar, İsrail rejiminin düzenlediği saldırılarında yaralananları, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesinde bulunan El-Avde Hastanesinde ameliyat ediyor.
HEM DOKTOR, HEM DE TIBBI MALZEMELER YETERSİZ
El-Avde Hastanesi Yetkilisi Muhammed Salha bölgedeki hastanelerin sorunlarına yönelik yaptığı açıklamada  “İsrail'in Gazze Şeridi'nde devam eden savaşı nedeniyle Kuzey Gazze Şeridi'ndeki hastaneler tıbbi personel ve tıbbi malzeme eksikliği çekiyor.” ifadelerini kullandı. Salha, Siyonist İsrail saldırılarının artmasıyla yaralı sayısının da arttığına dikkati çekerek, bunun hastanelerin cerrahi operasyon yapmakta zorlandıklarını vurguladı. Salha, uluslararası kuruluşlara ve Dünya Sağlık Örgütüne “acil ihtiyaç nedeniyle doktorları kuzeydeki hastanelere çekme” çağrısında bulundu.

Ayrıca bölgede yaşanan elektrik sıkıntısı da durumu daha da ağırlaştırıyor. Öyle ki 7 Mayıs’ta Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) İşgal Altındaki Filistin Topraklarındaki İnsani İşler Koordinatörü Andrea de Domenico,  yakıt tedariki tekrar sağlanmazsa günler içinde temel sektörlerin durma noktasına geleceğini dile getirmişti. 6 Mayıs’tan sonra Gazze'nin güneyine yönelik gıda dağıtımının kesildiğine de dikkati çeken De Domenico, "İnsani yardım ortakları, durumun devam etmesi halinde bu hafta sonuna kadar gıda stoklarının biteceğini belirtiyor." ifadelerini kullanmıştı.
FİLİSTİN ALTYAPISI BÜYÜK ZARAR GÖRDÜ
Öte yandan Filistin Merkezi İstatistik Bürosunun (PCBS) 28 Nisan 2024 tarihli verilerine göre, Siyonist rejimin saldırılarında Gazze Şeridi'nin altyapı büyük hasar gördü.
Söz konusu veriler ise şu şekilde sıralandı:

Katil İsrail 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 944'ü çocuk, 9 bin 849'u kadın olmak üzere 34 bin 844 Filistinli şehit etti, 78 bin 404 kişi yaralandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Mayıs 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:20
Öğle 12:40
İkindi 16:30
Akşam 19:51
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı