Türkiye'den Siyonist İsrail'e uyarı açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Gazze'deki son gelişmeler hakkında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Siyonist İsrail'e uyarıda bulundu.

GÜNDEM 07.05.2024, 18:10
2
Türkiye'den Siyonist İsrail'e uyarı açıklaması
Dışişleri Sözcüsü Keçeli, sosyal medya hesabı yaptığı açıklamada, "Refah'a yapılacak bir harekat tüm dünyayı etkileyecektir. İsrail'in işgal ettiği Refah sınır kapısının Gazze kısmından derhal çekilmesi şarttır" dedi.
İşte Keçeli açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
Gazze’deki son gelişmeler hakkında:Gazze’de ateşkesin sağlanması ve rehine ile tutukluların karşılıklı serbest bırakılması konusunda yapılan son önerinin Filistin tarafınca kabul edilmesini memnuniyetle karşıladık. Gazze’deki yıkım ve katliamın sona erdirilmesi yönünde…
— Öncü Keçeli | Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü (@SpoxTR_MFA) May 7, 2024

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, dün Katar ve Mısır'a Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşması önerilerini onayladığını bildirdi.
Hamas'ın Katar ve Mısır tarafından sunulan "ateşkes önerilerini" kabul ettiğini açıklamasının ardından İsrail savaş kabinesi Refah'taki saldırılara devam etme kararı aldı.
6 Mayıs'ta Siyonist İsrail rejimi, yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını talep etti ve bu sabah Gazze Şeridi'nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurmuştu.
7 Ekim 2023'ten bu yana, Siyonist İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında en az 14.944'ü çocuk ve 9.849'u kadın olmak üzere 34.789 Filistinli öldürüldü ve 78.204 kişi yaralandı.
Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.
"Gazze’deki son gelişmeler hakkında:
Gazze’de ateşkesin sağlanması ve rehine ile tutukluların karşılıklı serbest bırakılması konusunda yapılan son önerinin Filistin tarafınca kabul edilmesini memnuniyetle karşıladık.
Gazze’deki yıkım ve katliamın sona erdirilmesi yönünde böylesine olumlu bir gelişme yaşanmışken, İsrail’in Refah’a yönelik saldırılarını artırması, Netanyahu Hükümetinin iyi niyetle hareket etmediğini bir kez daha göstermiştir. 
Refah’a yapılacak bir harekat sadece bölgeyi değil, tüm dünyayı etkileyecektir. İsrail’in işgal ettiği Refah sınır kapısının Gazze kısmından derhal çekilmesi şarttır. Refah’ta ve sınır kapısında statükoya süratle geri dönülmelidir."

Gazze’deki son gelişmeler hakkında:Gazze’de ateşkesin sağlanması ve rehine ile tutukluların karşılıklı serbest bırakılması konusunda yapılan son önerinin Filistin tarafınca kabul edilmesini memnuniyetle karşıladık. Gazze’deki yıkım ve katliamın sona erdirilmesi yönünde… pushfn('ads'); — Öncü Keçeli | Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü (@SpoxTR_MFA) May 7, 2024

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mayıs 2024
İmsak 03:43
Güneş 05:21
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:50
Yatsı 21:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı