Türkiye'nin ilk ana jet üssünde donanımlı pilotlar yetiştiriliyor

Milli gururumuz olan Çorlu 5'inci Tayyare Alayı 1'inci Keşif Bölüğünün Balıkesir'e intikaliyle 1942'de kurulan, 1953'te Ana Jet Üs Komutanlığında 193'üncü Öncel Filo önderliğinde eğitimi tamamlayan öğrencilerimiz savaş pilotu oluyor

GÜNDEM 26.04.2024, 13:50
1
Türkiye'nin ilk ana jet üssünde donanımlı pilotlar yetiştiriliyor
Türkiye'nin havacılık alanındaki ilk birliği olan ve "Batı Anadolu'nun kalesi" olarak belirtilen Balıkesir 9'uncu Ana Jet Üs Komutanlığı, 82 yıldır vatanın ve hava sahasının korunmasına yönelik donanımlı pilotlar yetiştirerek Türk havacılığına daimi hizmetini sürdürüyor. 
Çorlu 5'inci Tayyare Alayı 1'inci Keşif Bölüğünün 22 Temmuz 1942'de Balıkesir'e intikaliyle kurulan, 1951'de tugay seviyesine çıkarılan ve T-33 uçaklarının envantere girişiyle ilk jet üssü olarak faaliyet gösteren askeri birliğe, 1953 yılında 9'uncu Ana Jet Üs Komutanlığı adı verildi.

Savaş pilotu olmak için Komutanlık bünyesindeki 193'üncü Öncel Filo Komutanlığında yaklaşık 8 aylık zorlu eğitimden geçiyor. Eğitimi tamamlayan öğrencilerimiz savaş pilotları olarak göreve başlıyor. 

Savaş pilotu olmak için eğitimlere katılan öğrenciler İzmir Çiğli'de konuşlu 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığında SF-260D, KT-1T ve T-38M uçaklarında eğitimlerini bitirerek  F-16 eğitimlerini tamamlıyor. Pilotlarımız burada yaptıkları F16 eğitimleriyle ileri seviyede uçuş eğitimi kazanıyor.

"Şahinleri en iyi biz yetiştiririz." parolasıyla hizmet veren okuldan mezun olan subaylar, F-16 pilotu unvanıyla kıtalarında başarıyla görev yapıyor.
Vatan savunmasının gök bekçileri olan 191'inci Jet Filo Komutanlığı ise Türk hava sahasının korunması için 7 gün 24 saat esasına göre alarm reaksiyon görevleri ile emir verilmesi durumunda teröristle mücadele harekatlarını gerçekleştiriyor. 


Balıkesir 9'uncu Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cihangir Kemal Yüzçelik, 26 Nisanda gerçekleştirilen Dünya Pilotlar Günü'nde eğitimini tamamlayan kahraman savaş pilotlarımızla bir araya geldi

Pilotları tek tek tebrik eden Yüzçelik, yaptığı konuşmada, "Bizlere 'İstikbal göklerdedir' hedefini gösteren Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, kahraman gazilerimizi saygı ve şükranla, özgür semalar uğruna hayatını feda etmiş şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, mavi göklere gönül veren ve havacı olmanın gururunu yaşayan tüm silah arkadaşlarımızın Dünya Pilotlar Günü'nü kutluyoruz." dedi.
193'üncü Öncel Filo Komutanı açıklamalarda bulundu, "Bu başarıda kahraman pilotlarımızın ve uçan, uçuran destekleyen tüm personelimizin em
eği çok büyüktür. Yarınlarımızın teminatı sevgili gençler, bu saygın ve kadim bröveyi göğsünüze takarak çelik kanatlarınızla vatan topraklarını kucaklamak ve sesten hızlı milli platformlarla gök vatandaki yerinizi alarak ulvi bir görev olan vatan savunmasına katkı sağlama sırası sizlerdedir. Bu vesileyle bütün hava şehitlerimizi ve bu vatan için toprağa düşmüş bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Dünya Pilotlar Günü'nüz kutlu olsun." diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 07 Mayıs 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:40
İkindi 16:27
Akşam 19:40
Yatsı 21:06
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı