TÜVTÜRK duyurdu! İlk 3 yıl muayene zorunluluğu kaldırıldı

TÜVTÜRK, araç muayene prosedürlerinde önemli değişiklikler içeren bir bilgilendirme mesajı paylaştı. Buna göre, yeni bir araç satın alan sürücüler için ilk 3 yıl boyunca araç muayenesi yaptırma zorunluluğu ortadan kalktı! İşte haberin ayrıntıları..

GÜNDEM 22.04.2024, 09:55
TÜVTÜRK duyurdu! İlk 3 yıl muayene zorunluluğu kaldırıldı
TÜVTÜRK, araç muayene prosedürlerinde önemli değişiklikler içeren bir bilgilendirme mesajı yayınladı. Bu değişiklikler, yeni araç sahiplerini ve tüm sürücüleri yakından ilgilendiriyor.
TÜVTÜRK, 25 milyondan fazla aracın güvenliğini ve çevreye duyarlılığını artırmak için önemli bir adım atarak araç muayene prosedürlerinde değişiklik yaptı. Bu değişiklikler, tüm araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor.
Muayenesi yapılmamış araçların trafiğe çıkmasını yasaklanırken, yeni araç muayeneleri için süre uzatıldı.
Konuya ilişkin TÜVTÜRK tarafından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
Yeni bir araç satın alan sürücüler için ilk 3 yıl boyunca araç muayenesi yaptırma zorunluluğu ortadan kalktı! Daha önce bu süre, 2 yıl olarak belirlenmişti.
Öte yandan, seyyar istasyonlarda binek otomobil, traktör ve motosiklet muayenelerinin gerçekleştirilebildiği bildirildi.
Araç muayene sürecinde önemli bir değişiklik yapan TÜVTÜRK, egzoz emisyon ölçümü işlemini yetkili bayilere devretti. Bu sayede muayene süresinin kısalması ve yoğunluğun azaltılması hedefleniyor.
Egzoz gazı emisyon ölçümünün, sadece sabit ve yetkilendirilmiş seyyar istasyonlarda gerçekleştirildiği bilgisi verildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 03 Mayıs 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:41
İkindi 16:27
Akşam 19:36
Yatsı 21:01
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı