Son Dakika

Ukrayna Tarım Bakanı gözaltına alındı!

Ukrayna'da Tarım Bakanı Mykola Solsky, devlete ait bir arazinin kanuna aykırı şekilde satın alınmasına karıştığı gerekçesi ile gözaltına alındı.

DÜNYA 26.04.2024, 11:35
Ukrayna Tarım Bakanı gözaltına alındı!
Ukrayna'da Tarım Bakanı Mykola Solsky, devlete ait bir arazinin yasa dışı yollardan satın alınmasına karıştığı iddiasıyla gözaltına alındı. Solsky, iddiaları reddetse de dün istifasını sundu. Yargıç, Solsky'nin 24 Haziran'a kadar gözaltında kalacağını kararlaştırdı.
Solsky'nin, Tarım Bakanı olmadan önce özel bir şirkete ait olan ve devlete ait olması gereken 7 milyon dolar değerindeki bir arazinin satın alınmasına karıştığı iddia ediliyor. Savcılar, perşembe günü yapılan duruşmada Solsky'nin bu suçtan 12 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceğini belirtmişlerdi.
Solsky, hakkındaki iddiaları reddederek siyasi bir saldırı olduğunu savundu. Dün, Ukrayna Parlamentosu'na istifasını sundu. İstifa meclis tarafından kabul edilene kadar teknik olarak görevine devam edecek.

44 yaşındaki Solsky, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin göreve gelmesinden bu yana bir yolsuzluk davasında adı geçen ilk bakan oldu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 06 Mayıs 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:40
İkindi 16:27
Akşam 19:39
Yatsı 21:05
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı