Uluslararası öğrenciler Hadis öğrenip ödül kazandı

Uluslararası imam hatip liselerinde eğitim gören gençler arasında düzenlenen ‘Peygamberim Önderim Hadis Ezberleme Yarışması’nın ödül töreni Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz’ın da katılımıyla yapıldı. 1600 gencin katıldığı yarışmada dereceye giren 20 öğrenci ile danışman öğretmenleri ödüllerin sahibi oldu.

GÜNDEM 10.05.2024, 04:35
Uluslararası öğrenciler Hadis öğrenip ödül kazandı
Uluslararası Anadolu imam hatip liselerinde okuyan gençler ‘Peygamberim Önderim Hadis Ezberleme Yarışması’nda belirlenen 40 hadis-i şerifi ezberleyerek yarışma için başvuru yapmıştı. ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve İbn Haldun Üniversitesi iş birliğiyle yapılan yarışmada 1600 öğrenci yarışırken, 20 öğrenci dereceye girdi. Bu isimlere, İbn Haldun Üniversitesi Etkinlik Salonu’nda düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi. Programa Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz, İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Arkan, ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan ve yarışmaya katılan gençler, aileleri ve eğitimciler katıldı.

 Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda katılımcılara hitap eden ÖNDER Genel Abdullah Ceylan, dünyanın yaratıldığından beri Gazze’de en büyük organize kötülüğün yaşandığını söyledi. Filistin’de yaşananlara vurgu yaparak dünyanın bütün güçlerinin bir olduğu, hepsinin organize kötülük üzerine birleştiği bir dönemin yaşandığını belirten Ceylan, “Fakat inanıyoruz ki kurulduğu günden beri dünyayı Musa’sız, İbrahim’siz bırakmayan Rabbimiz bugün de Musa’lar, İbrahim’ler çıkaracak ve onlarla insanlığı yeniden kurtuluşa ulaştıracak” dedi. Programda konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz ise yıllarca öğrencilere hadisleri nasıl öğretiriz diye mücadele ettiklerini ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü uhdesinde imam hatip okullarına yönelik hadis yarışmaları düzenlediklerini kaydetti.

 Yarışmanın ödül töreninde birincilik ödülü 1 tam cumhuriyet altını, ikincilik ödülü 3 çeyrek cumhuriyet altını, üçüncülük ödülü yarım cumhuriyet altını olarak takdim edildi. 4-10 arasındaki gençlere çeyrek altın, 11-20 arasındaki gençlere de 1.000’er TL para ödülü verildi. İlk 20’ye kalan öğrencilerin danışman öğretmenleri de 2.000 TL para ödülünün sahibi oldu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Mayıs 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:20
Öğle 12:40
İkindi 16:30
Akşam 19:51
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı