Ünlü otomobil markası binlerce çalışanı işten çıkaracak!

ABD'li otomobil markası Tesla son zamanlarda taleplerin düşük olması nedeni ile çok sayıda personel ile yollarını ayıracaklarını duyurdu.

EKONOMİ 16.04.2024, 07:45
1
Ünlü otomobil markası binlerce çalışanı işten çıkaracak!
Elektrikli araç pazarındaki yoğun rekabetin ve talepteki düşüşün etkisiyle Tesla, küresel işgücünün yüzde 10'undan fazlasını işten çıkarma kararı aldı.
Son yıllarda elektrikli araç segmentinde artan rekabet, Tesla'yı da etkilemeye başladı. Talepteki düşüş, şirketi zor durumda bırakarak işten çıkarma yoluna gitmesine neden oldu. Şirket, son birkaç ay içinde yöneticilerinden kritik ekip üyelerini belirlemelerini istedi, bazı hisse senedi mükâfatlarını askıya aldı ve bazı çalışanların yıllık değerlendirmelerini iptal etti.
Dünya genelinde 140 bin 473 çalışana sahip olan Tesla'nın, bu karar kapsamında yaklaşık 15 bin çalışanını işten çıkarması bekleniyor. Bu sayı, şirketin toplam iş gücünün yüzde 10'undan fazlasına denk geliyor.
Tesla CEO'su Elon Musk, yaptığı açıklamada, "Şirketi bir sonraki büyüme aşamasına hazırlarken, maliyetleri azaltmak ve üretkenliği artırmak için şirketin her alanını gözden geçirmek son derece önemlidir. Bu çerçevede, şirket genelinde yüzde 10'dan fazla bir personel azaltma kararı aldık." ifadelerini kullandı.
Tesla, geçtiğimiz yılın Şubat ayında da New York'taki çalışanlarının yüzde 4'ünü işten çıkarmıştı. Bu son işten çıkarma kararı, şirketin son yıllardaki ilk büyük işten çıkarma hamlesi olarak dikkat çekiyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:40
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:56
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı