Ürdün'den kritik İsrail açıklaması geldi!

Ürdün, İsrail'in İran'a karşı saldırı düzenlemek için hava sahasını ihlal etme girişimlerine karşı kesinlikle izin vermeyeceğini açıkladı

DÜNYA 20.04.2024, 14:55
1
Ürdün'den kritik İsrail açıklaması geldi!
İşgalci İsrail günlerdir İran'a karşı saldırı girişimlerini Ürdün hava sahasını ihlal ederek gerçekleştirmesi sonrası konuyla alakalı Ürdün Dışişleri Bakanlığı’ndan yazılı açıklama geldi. Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ile İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan, dün New York'ta bir araya geldikten sonra bir telefon görüşmesi daha gerçekleştirdi. 
Safedi, Ortadoğu'da yaşanan tehlikeli gerginliğin azaltılmasının gerekliliğini vurguladığı görüşmede, Ürdün'ün, İran ile İsrail arasında bir çatışma alanına dönüştürülmesine, ülkesinin ve vatandaşlarının güvenliğinin tehlikeye atılmasına izin vermeyeceğini ifade etti.

Mevcut gerilimin dikkatleri İşgalci İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarından uzaklaştırmaktan başka bir amaca hizmet etmeyeceğini ifade eden Safedi, Gazze için el ele vermenin öncelikleri olması gerektiğini söyledi.
İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ise Ürdün’e saygı duyduklarını, Amman’ın ve bölgenin güvenliğine önem verdiklerini açıkladı.İran devlet televizyonu, İran Hava Kuvvetleri Üssü'ne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin geldiğini duyurmuştu.
İran resmi ajansı IRNA da patlama seslerinin Tebriz eyaletinin kuzeybatısından da geldiğini kaydetmişti.
Amerikan medyası ise ABD'li yetkililere dayandırarak yayımladığı haberlerde, İsrail'in İran'a yönelik saldırı düzenlediğini bildirmişti.
Bakan Safedi, ülkesinin, "İsrail'in, İran'ı hedef almak için hava sahasını ihlal etmesine izin vermediğini ve vermeyeceğini, İran'ın da Ürdün hava sahasını ihlal etmesine izin vermeyeceklerini" belirtti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 03 Mayıs 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:41
İkindi 16:27
Akşam 19:36
Yatsı 21:01
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı