Usta kalem AKP'deki iç savaşı yazdı: "Kavgada bile söylenmeyecek laflar..."

Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan özellikle yerel seçimler sonrası AKP'liler arasında yaşanan iç savaşı kaleme aldı ve kavgada bile söylenmeyecek laflar söylendiğini ifade etti.

GÜNDEM 16.04.2024, 10:05
Usta kalem AKP'deki iç savaşı yazdı:
Zeki Ceyhan bugünkü köşe yazısında, yerel seçimler sonrası AKP'de başlayan iç çekişmeyi yazdı. "AKP’liler arasındaki görüş ayrılıklarının büyük bir kavgaya dönüşmesi ve giderek dallanıp budaklanması kaçınılmaz bir hale gelmiş bulunuyor." diyen Ceyhan, "Her iki taraf da birbirleri hakkında oldukça acımasız ifadeler kullanmaktan hiç çekinmiyor. Hal böyle olunca Genel Başkanları Erdoğan’ın AKP’nin içinde yaşanan bu sorunların altından kalkması daha da zorlaşıyor." yazdı.
Öte yandan "Baksanıza seçimleri kaybetmenin psikolojisi içinde taraflar birbirleri hakkında kavgada bile söylenmeyecek laflar ediyorlar." diyerek AKP'de yaşananları özetleyen Ceyhan, "Hele şu aralarındaki istakoz kavgasına ne demeli! Başka mesele kalmamış gibi şimdi bir de “istakozu nasıl yersin” kavgasına başladılar." dedi.
İşte Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan'ın o yazısı: 
Birbirlerini yiyecek gibiler!
AKP’liler arasındaki görüş ayrılıklarının büyük bir kavgaya dönüşmesi ve giderek dallanıp budaklanması kaçınılmaz bir hale gelmiş bulunuyor.
Bir kesim, partinin “İslamcılardan kurtarılması” gerektiğini ileri sürerken diğer kesim “Mehmet Uçum gibi danışmanların kellesinin alınması” gerektiğini savunuyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanı Mehmet Uçum’un “kaydedildi, not alındı” gibi tehditlerle genel merkezde çalışanları hedef aldığı söyleniyor. Suçlanan Mehmet Uçum ise yaptığı açıklamaların “hakikatin dile getirilmesinden başka bir şey olmadığını” belirtiyor.
Ve kendisini suçlayanların ya işin farkında olmadıklarını ya da sahtekâr olduklarını iddia ediyor.
Her iki taraf da birbirleri hakkında oldukça acımasız ifadeler kullanmaktan hiç çekinmiyor. Hal böyle olunca Genel Başkanları Erdoğan’ın AKP’nin içinde yaşanan bu sorunların altından kalkması daha da zorlaşıyor.
AKP’liler parti içindeki sorunları tartışırken belki farkında olmadan daha temel bir sorunun ortaya çıkmasına vesile oluyorlar.
Bir kesim AKP içindeki görüş ayrılıklarının Erdoğan’ı aşağıya çektiğini savunarak parti yönetiminde ciddi bir değişikliğe gidilmesinin şart olduğunu söylüyor.
Buna karşı çıkanlar ise asıl Genel Başkan Erdoğan’ın izlediği politikaların AKP’yi aşağıya çektiğini iddia ediyorlar.
Bu tartışmalar AKP’nin “tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan çıkmıştır” türünden bir ikilemin içinde bocaladığını gösteriyor.
AKP Genel Başkanı Erdoğan’a yakın kaynaklar Erdoğan’ın hükümet çalışmalarından memnun ama parti içi sürtüşmelerden fevkalade şikâyetçi olduğunu dile getiriyorlar. Yani parti içinde yaşanan sürtüşmelerin Genel Başkan tarafından izlenen politikalara zarar verdiğini söylüyorlar.
AKP çatısı altında yıllardır devam edegelen bu tartışmaların 31 Mart seçimleri ile birlikte hız kazandığı ve tarafların birbirlerinin ipini çekmek için her şeyi yapabilecek duruma geldikleri ifade ediliyor.   
Peki, AKP’liler arasındaki bu kavga nasıl sonuçlanır? Hangi taraf daha çok zarar görür. Bize göre bu tartışmalardan her iki taraf büyük zarar görecek!
Baksanıza seçimleri kaybetmenin psikolojisi içinde taraflar birbirleri hakkında kavgada bile söylenmeyecek laflar ediyorlar.
Bu psikoloji ile söylediklerinin faturasını hep birlikte ödemelerinden daha doğal ne olabilir?
Hele şu aralarındaki istakoz kavgasına ne demeli! Başka mesele kalmamış gibi şimdi bir de “istakozu nasıl yersin” kavgasına başladılar.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:40
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:56
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı