Venezuela'da PDVSA yolsuzluk soruşturması derinleşiyor: Gözaltına alınanların sayısı 66'ya çıktı

Venezuela Devlet Petrol Şirketi (PDVSA) aleyhine açılan yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınanların sayısı 66'ya yükseldi.

DÜNYA 30.04.2024, 09:05
Venezuela'da PDVSA yolsuzluk soruşturması derinleşiyor: Gözaltına alınanların sayısı 66'ya çıktı
Venezuela'da Devlet Petrol Şirketi (PDVSA) ile kripto para dolandırıcılığı operasyonları üzerinden yürütülen yolsuzluk soruşturması hız kesmeden devam ediyor. Başsavcı Tarek William Saab'ın yaptığı açıklamayla gözaltına alınanların sayısının 66'ya yükseldiği öğrenildi.
Saab, yaptığı açıklamada yeni kanıtlar ışığında PDVSA'da ve kripto para alanında yolsuzluğa karıştıkları gerekçesiyle bazı kişilerin gözaltına alındığını duyurdu. Soruşturmanın ikinci aşamasına geçildiğini belirten Saab, gözaltına alınanların sayısının 66'ya ulaştığını ifade etti.
Saab, yolsuzluk iddialarının yanı sıra dosyada suikast girişimleri, başarısız darbe planları ve ülkenin istikrarsızlaştırılmasına yönelik siyasi komploların da yer aldığının altını çizdi. Bu komploların hedefi olarak ise "ulusal ekonomiyi çökertmek" gösterildi.
Soruşturmanın derinleştirildiğine dikkat çeken Saab, "Petrol ve yolsuzlukla bağlantılı siyasi bir komplo kurdular. Ülkenin düşmanlarıyla ittifak kurdular. Birinci ve ikinci aşamada 66 kişi gözaltına alındı ve devam edeceğiz. Bunların amacı ulusal ekonomiyi çökertmek." açıklamasında bulundu.
Devlet Başkanı Nicolas Maduro da Saab'ın sözlerine destek vererek yolsuzluğun üzerine kararlılıkla gideceklerini ve bunu bertaraf edeceklerini vurguladı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Mayıs 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:22
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:48
Yatsı 21:18
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı