Yardımları çoğaltarak birçok kalbi ısıtabiliriz

Zekât ve fitre, Ramazan ayının mükafat ve bereketinden faydalanmanın bir şükran belirtisidir. Bu ay öncelikle insan olduğumuzu unutmamalıyız.

GÜNDEM 08.04.2021, 04:35
12
Yardımları çoğaltarak birçok kalbi ısıtabiliriz
Dünyada yardım bekleyen ve muhtaç durumda olan birçok kardeşimizin olduğunu unutmamalıyız. Yardımlaşmanın ve dayanışmanın önemli olduğu bu bayramda, maddi ve manevi anlamda infakta bulunmaya ve gönüllerimizi iyilikle buluşturmayı hatırlamalıyız. Yardımları çoğaltarak birçok kalbi ısıtabiliriz.
Kardeşeli Derneği tüm dünyayı etkileyen koronavirüs döneminde özellikle mağdur ve mazlum İslam coğrafyalardaki Müslüman kardeşlerimize yönelik geçtiğimiz yıl Ramazan ayında ne tür çalışmalar yaptı? Bu sene Ramazan ayı için planladığı çalışmalar nelerdir?
Kardeş Eli Derneği olarak, 2020 yılında Ramazan yardımlarımızı dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine büyük özveri ve emek ile ulaştırdık. Geçtiğimiz Ramazan ayı derneğimiz; zekât bağışı, fidye bağışı, fitre bağışı ile birlikte günlük 15.000 kişiye iftar ve sahur yemeği, 25.000 yetime bayramlık giysi dağıtımı ve 30.000 aileye kumanya dağıtımını büyük oranda gerçekleştirdi. Mobil aşevi ile de bütün eksiklikleri giderdi. Bu yılki Ramazan ayında ise insani gücümüzü artırarak bağışçılarımızın da desteği ile yardımlarımızı daha çok kişiye ulaştırmayı hedefliyoruz.

Derneğimiz sosyal yardımlaşma, dayanışma misyonu çerçevesinde başka ne gibi faaliyetlere imza atıyor? Ramazan ayı içinde Türkiye’de yardımlar organize edilecek mi? Bu yardımlar neler olacak?
Derneğimizin öncelikle faaliyet alanı Türkiye olmakla birlikte Yemen, Gazze, Kudüs, Suriye, Uganda, Çad, Gana, Nijerya, Somali, Mali, Etiyopya, Zimbabve, Tanzanya, Sri Lanka, Bangladeş 16 ülke bulunuyor. Faaliyet alanlarımızın arasında, Ramazan ayı için zekât, fidye, fitre, iftar, sahur, yetim sofrası, yetime bayramlık giysi, kumanya dağıtımı, yurt içi mobil aşevi ile birçok kişiye iyilik ulaştırıyoruz. Ayrıca Gazze, İdlib, Kudüs, Arakan-Bangladeş gibi yardım bekleyen bölgelere yıl boyunca yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Bunlara ek olarak, katarakt ameliyatı, tekerlekli ve akülü sandalye yardımı, Kur’an-ı Kerim dağıtımı, rahle bağışı faaliyetlerimizin arasında. Çocuklarımız için eğitim desteği, çocuk paketi, oyuncak bağışı, bebek bezi, mama bağışı, anne ve çocuk sağlığı bağışı, ana sınıfı serbest bağışı, boyama kitabı, anaokulu desteği bağışçılarımızın desteği ile hız kesmeden ulaşmaya devam ediyor. Kardeş Eli Derneği olarak önem verdiğimiz bağışlarımız arasında; su kuyusu bağışı yer alıyor. Yardımlar ile susuzluğun önüne geçmeye ve birçok kardeşimize temiz suya ulaştırmayı hedefliyoruz. İhtiyaç sahiplerinin maddi veya manevi nedenlerden dolayı ulaşamadığı her durumda kardeş elimizi uzatıyoruz.

Kardeşeli Derneği, İslam coğrafyalarında yürüttüğü su kuyusu açma, ihtiyaç sahiplerine göz ameliyatları, yetimlerin başını okşayacak yardımlar ve mültecilere yönelik çalışmalarını sürdürüyor mu?
Kardeş Eli Derneği olarak, 2020 yılında 12 ülke 93 bölgede 37.663 vacip kurban bağışı ile 1.684.000 kişiye kurban eti ulaştırdık. Yılın 365 günü devam eden nafile kurban bağışı ile 13.268 kurban keserek 583.792 kişinin kurban etine ulaşmasına vesile olduk. Susuzluk ile mücadele eden bölgelerde 1.227 su kuyusu açarak 1.472.400 kişiyi temiz suya kavuşturduk. Pandemi nedeni ile yurt içinde 785.300 kişiye, yurt dışında ise 673.864 kişiye gıda, hijyen ve yakacak temini sağladık. ‘Kalbinle Isıt, İyiliğinle Mutlu Et’ sloganımızla 1.643 adet acil kış yardım paketi dağıtımı ile umut olduk. Gelecekleri için iyi bir eğitim yeterliliğine ulaşmalarını istediğimiz 24.300 yetim kardeşimizin eğitim masraflarını karşıladık. Aynı zamanda 2 yetimhane imarı inşası ve 7 yetimhane restorasyonu tamamladık. 223.576 ihtiyaç sahibi ve yetim ile iftar sofrasında bir araya geldik. Bağışçılarımızın ve ekiplerimiz ile birlikte çıktığımız bu yolda 1 mobil aşevi kurduk. İbadet olanaklarından mahrum kalan bölgelere 6.395 Kur’an-ı Kerim dağıtımı, 1 cami imarı, 8 mescit imarı, 16 mescit restorasyonu tamamladık. Maddi imkânsızlıklar yetersizliği nedeni ile ameliyat olamayan 5.570 kardeşimize katarakt ameliyatı desteği sağladık. ‘Sizden herhangi biriniz kıyamet kopuyor olsa dahi elindeki fidanı diksin’ hadisinden ilham alarak 2.436 fidan dikimi gerçekleştirdik.

Sosyal yardımlaşmanın, dayanışmanın, zekât, sadaka ve infakın zirve yaptığı Ramazan ayında bu hasletleri kuşanma ve ihtiyaç sahipleriyle empati yapmaları noktasında Müslümanlara neleri hatırlatmamız gerekiyor?
Ramazan ayı, bizleri aynı niyet ve gayeyle ümmet olma yolunda buluşturan, yardımların ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren, bize inanç değerlerimizi hatırlatan İslam dininin en kutsal ayıdır. Bizler de biliyoruz ki, hep beraber yaşandığında paylaşıldığında gerçek manasına ulaşıyor. Zekât ve fitre Ramazan ayının mükafat ve bereketinden faydalanmanın bir şükran belirtisidir. Bu ay öncelikle insan olduğumuzu unutmamalıyız. Dünyada yardım bekleyen ve muhtaç durumda olan birçok kardeşimizin olduğunu unutmamalıyız. Yardımlaşmanın ve dayanışmanın önemli olduğu bu bayramda, maddi ve manevi anlamda infakta bulunmaya ve gönüllerimizi iyilikle buluşturmayı hatırlamalıyız. Yardımları çoğaltarak birçok kalbi ısıtabiliriz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı