Yatırım uzmanı altın piyasası hakkında konuştu! Rekor fiyatlar hakkında detay verdi

Altın piyasası aniden yükselişi yatırım uzmanı İslam Memiş tarafından değerlendirildi. Memiş, piyasada işlem yapan küçük ve büyük yatırımları ayrı ayrı uyardı.

EKONOMİ 23.04.2024, 11:20
Yatırım uzmanı altın piyasası hakkında konuştu! Rekor fiyatlar hakkında detay verdi
Geçtiğimi günlerde altın piyasası rekor seviyelere çıkarken, doların değer kazanmasıyla birlikte birazda olsa geril çekildi. Haftaya değer kayıplarıyla başlayan altın yatırımcısını düşündürürken haftanın ikinci gününde uzun süredir görülmeyen bir geri çekilme ile yatırımcısını şaşırttı. Altının gramı güne 2 bin 411 liradan başladı.
 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Türkiye piyasalarının kapalı olduğu bugün, gram altın 2 bin 411 liraya kadar düştü ve 9 Nisan'dan bu yana en düşük seviyesine geriledi.
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu düşüşlerin altın için alım fırsatı olduğunu belirtirken jeopolitik konumda yaşanan sorunların altındaki geri çekilmeye neden olduğuna dikkat çekti. Memiş, benzer şekilde hafta sonu da haberlerin sürmesi durumunda gram altının 2700 lirayı görebileceğini aktardı.

İslam Memiş "Ciddi bir manipülasyon masası var, neyin ne olacağı belli değil. Piyasada gergin bir bekleyiş var, diken üstünde, rahat nefes aldırmayacak." dedi. Memiş altın fiyatları için yaptığı analizinde 2 bin 300 Doları Ons altında destek seviyesi olarak belirlerken "düşüş eğilimi devam etmekte. Korkan veya tedirgin olan varsa yüzde 50 alım yapabilir. Beklemek isteyenler 2 bin 300 dolar destek seviyesini takip edebilir." ifadelerini kullandı.
Altın fiyatlarındaki bu geri çekilmenin geçici olduğunu belirten İslam Memiş, "Orta ve uzun vadede değişiklik var mı? Tabii ki hayır. Gram altında yaz aylarında, düğün sezonunda özellikle temmuz, ağustos aylarında 3000 lira seviyesi, yıl sonuna kadar da 3500 lira seviyesi yine masada durmaya devam ediyor. Burada herhangi bir gerilme, revize ve düşüş ihtimali şu anda beklemiyorum." dedi.
İslam Memiş gram altın yatırımcılarına da alım yapabilecekleri seviyeyi "Gram altın yatırımcısına özellikle geçen hafta ons altını takip edin, 2.300 dolar seviyesinin altına sarkınca karşısındaki gram altın kaça tekabül ediyorsa oradan alımlarınızı yapabilirsiniz." dedi.
Orta doğudaki İran - İsrailgeriliminin ardından rekorlar kıran ve yükseliş trendinde olan ancak bir anda ters köşe yaparak değer kaybeden altın fiyatları için İslam Memiş "Korkan, endişe duyan varsa alım yapabilir. Gece geç saatlerde ve hafta sonu yine jeopolitik gerilimlere dair haberler gelebilir. Fiyatları yeniden 2700 lira seviyesine fırlatabilir." dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 03 Mayıs 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:41
İkindi 16:27
Akşam 19:36
Yatsı 21:01
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı