“Yavru”muz İsrail’e emanet!

Millî Gazete olarak, Rum işgalcilerin en büyük sponsoru ve destekçisi olan, Gazze’de sadece 6 ayda 33 bin masumu acımasızca katleden insanlık düşmanı İsrail’in Kıbrıs’taki fitne girişimlerini masum gösteren Ersin Tatar’a hatırlatıyoruz.

GÜNDEM 30.03.2024, 04:35
“Yavru”muz İsrail’e emanet!
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, ülkesindeki Siyonist işgale ve İsrail rejimine yönelik verdiği beyanat tepki çekti. Türkiye'de erişimi engellenen VOA Türkçe'ye konuşan Tatar, “Yabancılar geldi, Kıbrıs’ı işgal etti. Ben buna inanmıyorum. İsrail, bizim düşmanımız değil ki, tehdit olsun” dedi.
KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın eski danışmanı Sabahattin İsmail ise Ersin Tatar'a tepki göstererek İsrail’in, KKTC'yi tanımadığını, Rum yönetimine ise her türlü askeri desteği verdiğini hatırlattı. İsmail, “İsrail, Rum ordusu ile ortak tatbikat yapıyor. İsrail savaş uçakları Rum havaalanlarını kullanıyor, Doğu Akdeniz'den Türkiye'yi dışlıyorlar" ifadelerini kullandı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yavru vatandaki Siyonist işgale dair tepki çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye'de erişimi engellenen VOA Türkçe'ye konuşan Tatar, “Yabancılar geldi, Kıbrıs’ı işgal etti. Ben buna inanmıyorum. İsrail bizim düşmanımız değil ki, tehdit olsun” ifadelerini kullandı. Mülkiyet sorunuyla ilgili “abartı” tepkiler olduğunu savunan Tatar, “Yabancılara 1 konut ve 1 dönüm arazi resmi satış söz konusu. Aracılarla satış da gözden geçiriliyor. Bunun yasası var. Elbette bunun her türlü milli boyutu da var. Tarımsal arazileri korumak gerekir, imar yasalarını düzenleyerek, mavi ve yeşili korumak gerekir. Ama burası eğitim ve turizmde marka destinasyon olmuştur. Çalkantılar var ama abartılıyor. Her milletten insanın gelmesi KKTC’nin tanınması için bir fırsattır. ‘Yabancılar geldi, Kıbrıs’ı işgal etti.’ Ben buna inanmıyorum. Güney Kıbrıs’ta 50 bin Rus var, Güney Kıbrıs’ta her milletten insan var” diye konuştu.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın açıklamalarının ardından adada gazetecilik yapan ve toplum tarafından saygı gören bir isim olan Sabahattin İsmail'den tepki geldi. Tatar'ın beyanatları karşısında diyecek söz bulamadığını kaydeden İsmail, "İsraillilere ait onlarca inşaat şirketinin, sahiplerinin, aldıkları binlerce dönüm toprağın listelerini günlerce yayınladım. Kökten dinci Siyonist CHABAD'ın KKTC örgütlenmesini, KKTC'de açtıkları CHABAD evini, 20 bin civarında konut yaptıklarını, birçoğunun KKTC vatandaşı yapıldığını ve adaya çöktüklerini belgeleri ile yazdım. Gazze'deki soykırım gözler önünde. Buna karşın hâlâ "İsrail düşman değil. İsrailliler yatırım yapıyor" demek nasıl izah edilebilir?" ifadelerini kullandı.

KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın eski danışmanı Sabahattin İsmail, Ersin Tatar'a yönelik tepkisinde, “İsrail, KKTC'yi tanımazken ateşkes durumunda bulunduğumuz Rum yönetimine her türlü askeri desteği veriyor. Rum ordusu ile ortak tatbikat yapıyor. İsrail savaş uçakları Rum havaalanlarını kullanıyor. Doğu Akdeniz'den Türkiye'yi dışlıyorlar. Buna karşın İsrail düşman değil, İsrailliler sadece yatırım için burada, hiçbir uzun vadeli stratejik hesapları bulunmuyor, abartmaya gerek yok, endişe etmek gereksiz, öyle mi?" sözlerini de sarf etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:11
Güneş 05:41
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:32
Yatsı 20:55
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı