Yerel basının sorunları TBMM’ye taşındı

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda yerel basının sorunları ve hakları üzerine konuştu.

GÜNDEM 04.05.2024, 04:40
1
Yerel basının sorunları TBMM’ye taşındı
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda yerel basının sorunları ve hakları üzerine konuştu. Arıkan, yerel basının sorunlar kan ağladığını belirterek, kötü ekonominin en çok yerel basını etkilediğini belirtti. Arıkan, “Bu konu ile ilgili adım atılması gerekiyor” dedi.

Yerel içerikli kanalların TÜRKSAT kirasını dolar üzerinden ödediğine dikkat çeken Arıkan, yetkili kişilerin TÜRKSAT kirası konusunda dolar kurunu 30’a sabitlediğini belirterek, “Sağ olsunlar, yetkili arkadaşlarımız dolar kurunu 1 Mayıs’tan itibaren geçerli olmak kaydıyla 30 TL'ye sabitlediler. Doların 32,37 TL olduğu bir zamanda bu yapılan ancak yerel basın mensuplarıyla alay etmektir. Hani bu ülkede dolar üzerinden ticaret yasaklanmıştı? Devletin kurumu olan TÜRKSAT, milletin sesini duyuran, hem de haberi direkt olarak sokaktan, haneden alan yerel basını günden güne dolar kuru üzerinden yok etmekte” dedi.

İktidarın bu sorunlardan habersiz olmadığını belirten Arıkan, birçok sorunun olduğunu kaydederek, “Üzerinde konuşulması gereken dezenformasyon yasası var, gazetecilere yeşil pasaport verilmesi meselesi var, sosyal medya düzenlemesi var, hibe ve kredi destekleri var. Belediyelerde çalışan yerel medya mensuplarının sarı basın kartı alma meseleleri var. Elbette, iktidarın bu düzenlemelerden haberi yok değil” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansının Haziran 2023 tarihli raporuna atıfta bulunan Arıkan, raporda bahse konu olan sorunlara değinildiğini belirterek, “Bu rapor içerisindeki gerçekler, uygulamalar maalesef görmezden gelinmekte. Kıymetli milletvekilleri, esas mesele, bunu yapacak bir iradenin olmasıdır. Gelin, Meclis çatısı altında bu konuyu gündeme getirelim” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Mayıs 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:21
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:49
Yatsı 21:19
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı