Yozgat'ı dolu vurdu! Binlerce dönüm tarla zarar gördü

Yozgat'ın Şefaatli ve Yerköy ilçelerine bağlı köylerde dün etkili olan dolu, ekili alanlarda büyük çaplı hasara yol açtı.

GÜNDEM 08.06.2024, 14:50
1
Yozgat'ı dolu vurdu! Binlerce dönüm tarla zarar gördü
Yozgat'ın Şefaatli ve Yerköy ilçelerinde dün etkili olan dolu, ekili alanlarda büyük çaplı hasara neden oldu. Paşaköy, Hallaçlı, Saray ve çevre köylerde buğday, arpa, şeker pancarı, ayçiçeği, nohut, mercimek, yem bitkisi ve meyve ağaçları zarar gördü.

Şefaatli Ziraat Odası Başkanı Adnan Erdoğmuş, 150 bin dekar alanda ekili tarlaların doludan etkilendiğini ve hasat için 20 gün kaldığını söyledi. Erdoğmuş, çiftçilerin kredi borçlarının ertelenmesini ve tohum desteği verilmesini talep etti.

Saray köyü muhtarı Mustafa Kurt da 20 bin dekarlık ekili alanda hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Paşaköyü çiftçilerinden Nejat Doğru, bölgenin en büyük tarım arazisinin köylerinde bulunduğunu ve tarlaların büyük kısmının icara ekildiğinden dolayı çoğunun sigortasının bulunmadığını söyledi. Doğru, yetkililerden yardım ve borç erteleme talep etti.

Erşan Oğuz Türker ise köyde 60 bin dönüm hububat, 20 bin dönüm bakliyat, 20 bin dönüm civarında endüstriyel bitkiler, yağlık ayçiçeği ve şeker pancarı, 10 bin dönüm yem bitkisi ekili alanın doludan hasar gördüğünü belirtti.

Ömer Ulusoy ise dolunun kayısı ağacını kırdığını ve meyvelerin tamamını döktüğünü söyledi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:33
Öğle 12:50
İkindi 16:39
Akşam 19:57
Yatsı 21:27
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı