YPG, kaosun bitmesini istemiyor!

Türkiye ve Suriye arasında yıllar sonra “normalleşme” gündeme gelirken, bölgede faaliyet gösteren terör unsurlarını korku sarmaya başladı. Suriye’nin kuzeyinde işgal ettiği alanlarda faaliyet gösteren terör örgütü YPG ve ona bağlı gruplar, normalleşmeyi baltalamak için Suriye’nin toprak bütünlüğünün bozulacağı yönünde kara propaganda başlattı.

GÜNDEM 10.07.2024, 04:35
2
YPG, kaosun bitmesini istemiyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Suriye konusunda normalleşmeye yönelik yeşil ışık yakması sonrası gözler, iki liderin ne zaman bir araya geleceğine çevrildi. Önümüzdeki aylarda iki lider arasında ilk temasın sağlanması beklenirken, Suriye’nin kuzeyinde işgal ettiği alanlara yerleşmeye çalışan terör örgütü PKK’ya bağlı YPG’yi korku sardı.

Millî Gazete’nin bölge kaynaklarından edindiği bilgilere göre, örgüt ve örgüte bağlı yapılar normalleşmeye karşı propaganda başlattı. Ülkedeki kaosun sonlanması ile varlıklarının sona ereceğinin farkında olan terör unsurları, Suriye kamuoyunda normalleşmeyi karalamak için harekete geçti.

Kaynakların aktardıklarına göre, terör örgütü YPG’nin isim değiştirmiş bir diğer organizasyonu olan Suriye Demokratik Konseyi (SDK) içinde faaliyet gösteren 33 grup, geçtiğimiz günlerde bir bildiri yayınlayarak Şam hükümetine çağrıda bulundu. Bildiride sözde Suriye’nin toprak bütünlüğünün tehlikede olacağı kaydedilirken, “Ankara’nın Şam ile uzlaşması sonrası Türkiye kontrol ettiği bölgelere tamamen yerleşecek ve oraları Suriye’den koparacak” yalanını öne sürdü.

Terör unsurlarının Şam yönetimi ile temasa geçmeye çabaladıklarını da belirten kaynaklar, terör örgütünün Suriye’deki kaosu bitirme makyajı ile bir konferans düzenlemeye çalıştığını kaydetti. Kaynaklar, terör örgütünün Şam yönetimini de bu konferansa dahil etmeye çalıştığını böylece Ankara ile başlayan normalleşme adımların baltalanmasının amaçlandığını ifade etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Ekim 2024
İmsak 05:27
Güneş 06:47
Öğle 12:28
İkindi 15:31
Akşam 17:59
Yatsı 19:14
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı