22 ayar altın burma bilezik fiyatları! İster takı ister yatırım için alacaklara tavsiye

Burma bilezik, ülkemizde en çok tercih edilen takı modellerinden biri olarak tercih ediliyor. Takı veya yatırım amaçlı olarak burma bilezik almak isteyenler fiyatları merak ediyor. 22 ayar, 24 ayar burma bilezik fiyatları ne kadar? İşte burma bilezik fiyatları…

EKONOMİ 10.05.2024, 17:05
1
22 ayar altın burma bilezik fiyatları! İster takı ister yatırım için alacaklara tavsiye
Burma bilezik, Türkiye’de en çok tercih edilen bilezik türlerinden biridir. Yatırım amaçlı burma bilezik alınabileceği gibi kişisel kullanım ya da özellikle düğünlerde geline hediye etmek için de burma bilezik tercih edilmektedir. Burma bilezik fiyatları genel olarak altın fiyatlarına göre değişiklik göstermektedir. Bunu yanı sıra bileziğin üzerindeki işleme ve bilezikte yer alan altın miktarı da burma bileziklerin fiyatlarını etkiler.
Burma bilezikler, altın telin bükülerek ve dövülerek halka şekline getirilmesi ile elde edilir. Bu bilezikler genel olarak 22 ayar ve 24 ayar olarak piyasada satışa sunulur. Burma bileziklerin en önemli özelliği ise düz bir yüzeye sahip olmaları ve üzerlerinde farklı desenlerin yer almasıdır. Burma bilezikler genel olarak yuvarlak ya da oval şekillerde yapılır ve üzerlerinde oyma ya da kabartma desenler yer alır.
22 ayar burma bilezik modelleri, en fazla kazanç sağlayan yatırım araçlarından biri olarak kabul edilir. İşçiliksiz 22 ayar burma bilezik modelleri genel olarak sadece yatırım amacı ile altın alan kişilerin tercihidir. Bu aşamada altının gramajı da oldukça önemlidir. 22 ayar olan burma bilezikler; 11 gram, 16 gram, 20 gram, 30 gram ve 40 gram olacak şekilde farklı gruplara ayrılır. Aynı zamanda burma bileziğin modeli de fiyat konusunda etkilidir. 22 ayar burma bilezikler; tek, iki ya da üç sıra olacak şekilde dizayn edilebilir.
Burma bilezik alırken dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar bulunur. Bunların başında satın alma işlemleri için bilinen ve güvenilir kuyumcuların tercih edilmesi yer alır. Aynı zamanda güncel altın fiyatlarının da yakından takip edilmesi oldukça önemlidir. Ürün seçimi yapılırken ürünün gramajına ve ayarına dikkat edilmelidir. Gramajdaki sapma değeri oldukça önemlidir. İşçilikten dolayı yüzde beşlik bir sapma değeri verilmiş ise bu bileziğin bozdurulurken değer kaybedeceğini ifade eder. Yani 20 gram altında yüzde beş sapma değeri var ise bu bilezik 19 gram demektir. 22 ayar 20 gram burma bilezik alırken yüzde beş sapma değerinin olması, bileziğin satışında 19 gramdan hesaplanacağı anlamına gelir. Altında işçilik bedeli var ise satın alma aşamasında bu bedelde ödenir. Ancak satış sırasında ödenen işçilik bedeli geri alınmaz. Bunların yanı sıra genel olarak ziynet grubu altınlarda basım tarihine bakmakta oldukça önemlidir. Basım tarihi eski olanlar yatırım için daha kazançlıdır.
Burma bilezik fiyatları ve genel olarak altın ziynet eşyalarının fiyatları, güncel altın kuruna göre değişiklik göstermektedir. Aynı zamanda bileziğin modeli, işçiliği ve gramajı da satış fiyatını etkileyen unsurlar içerisinde yer alır. Özellikle düğünlerde ve yatırım amacı ile tercih edilen burma bilezik fiyatları, 2024 yılında şu şekilde satışa sunuluyor;

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Mayıs 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:20
Öğle 12:40
İkindi 16:30
Akşam 19:51
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı