Bepanthol krem neye faydalı? Bepanthol krem fiyatları ne kadar oldu?

Bepanthol krem, her eve lazım olan, pek çok cilt problemini gideren etkili bir kremdir. Bu makalede, Bepanthol kremin içeriği ile ilgili kapsamlı bilgiler sunacağız.

SAĞLIK 10.05.2024, 02:20
1
Bepanthol krem neye faydalı? Bepanthol krem fiyatları ne kadar oldu?
Bepanthol krem, neredeyse her evde bulunması gereken ve pek çok cilt problemine karşı etkili çözümler sunan bir üründür. Yumuşak yapısı ve hoş kokusu ile tercih edilen bu krem, kesiklerden sıyrıklara, yanıklardan çatlak meme ucu problemlerine kadar geniş bir yelpazede kullanılmaktadır. Özellikle emziren anneler için çatlak meme ucu problemlerini hafifletmede oldukça etkilidir. Bu yazıda, Bepanthol krem ile ilgili çeşitli detaylar sunacak, 2024 yılı ücretini sizinle paylaşacağız.

Bepanthol kremin 30 gramlık formülü ortalama 179,50, 100 gramlık formülü ise ortalama 229,50 TL olarak satışa sunulmaktadır.

Bepanthol krem, dekspantenol ve klorheksidin hidroklorür gibi etkin maddeler içeren bir yara kremidir. Hafif sarımsı beyaz renkte ve yün yağı (lanolin E913, koyun) içeriği ile formüle edilmiştir. Genelde 30 gramlık alüminyum tüplerde bulunur. Dekspantenol, B5 vitaminin öncül maddesidir ve cilt tarafından hızla emilerek pantotenik aside dönüşür. Pantotenik asit, cildin kendini yenilemesine ve iyileşme sürecinin hızlanmasına yardımcı olur. Klorheksidin hidroklorür ise antiseptik özelliklere sahiptir ve enfeksiyon riskini azaltır. Bepanthol krem, ciltteki yaraların iyileşmesini hızlandırmak ve tahrişleri gidermek için kullanılan etkili bir kremdir. Bu kremin içeriğindeki maddeler ise şöyle sıralanmıştır:

Bepanthol krem, pek çok yaralanma ve cilt sorunu için etkili bir çözüm sunar. Sıyrıklar, kesikler, çatlaklar, yanıklar gibi yüzeysel yaralanmaların yanı sıra bacak ülseri ve yatak yaraları gibi kronik yaraların tedavisinde de kullanılabilir. Ayrıca, cilt enfeksiyonları ile ilişkili olan ikincil enfekte egzama ve nörodermatit gibi durumların iyileşmesine yardımcı olur. Emziren anneler için çatlak meme uçlarının tedavisinde de kullanılan Bepanthol krem, doku harabiyeti ve ameliyat yaralarının tedavisinde de etkilidir.

Bepanthol kremin doğru kullanımı için uygulama bölgesi uygun bir temizleme solüsyonu ile iyice temizlenmelidir. Ardından, tonik kullanılmalıdır. Daha sonra krem ilgili bölgeye sürülmelidir.
Bepanthol krem, kozmetik bir ürün olmadığı için cilt tarafından emilimi biraz zaman alabilir, bu nedenle düzenli kullanım önemlidir. Genelde günde 2 kez kullanılması yeterlidir; ancak ihtiyaca göre doktorunuzun önerdiği sıklıkta kullanılabilir.Bepanthol kremi aşağıdaki durumların varlığında kullanmayınız:

Bepanthol kremin seyrek görülen; ancak ciddi yan etkileri şöyledir:

Eğer bu etkilerden herhangi biri ortaya çıkarsa, ciddi bir alerji durumunuzun varlığına işaret olabilir. Diğer görülme sıklığı bilinmeyen ancak; ciddi yan etkiler ise şunlardır:

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Mayıs 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:20
Öğle 12:40
İkindi 16:30
Akşam 19:51
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı