Biden'dan siyonist İsrail'e uyarı! Refah'a saldırırsanız silah satışı keserim

ABD Başkanı Biden, işgalci İsrail'e satılan Amerikan üretimi bombaların Gazze'de Filistinli sivillerin şehit edilmesinde kullanıldığını belirterek, İsrail'in Refah'a saldırı yapması durumunda silah satışını keseceğini açıkladı.

DÜNYA 10.05.2024, 11:30
1
Biden'dan siyonist İsrail'e uyarı! Refah'a saldırırsanız silah satışı keserim
ABD Başkanı Joe Biden, son dönemde ülke genelinde gelen tepkiler nedeniyle geri adım attı. Yaklaşan seçim öncesinde Biden, yeni açıklamalar yapmaya başladı. ABD Başkanı Joe Biden, CNN kanalına verdiği röportajda hem Gazze'deki durum ve İsrail'e silah satışı ile alakalı açıklamalarda bulundu. 
ABD Başkanı Joe Biden, işgalci İsrail'in Refah'a yönelik kapsamlı bir kara saldırısına girişmemesi konusunda uyarıda bulunduklarını hatırlatan Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile son görüşmesinde de bu konuyu açıkça dile getirdiğini kaydetti.
Yaklaşık 7 aydır süren Gazze saldırılarında İsrail'e "koşulsuz desteğini" her fırsatta vurgulayan Biden, yönetiminin geçen hafta yaklaşık 900 kiloluk bombaların İsrail'e sevkiyatını durdurmasına ilişkin, "Gazze'deki siviller bu bombaların sonucunda ve (İsrail'in) sivil yerleşim merkezlerine girdiği diğer şekillerde öldürüldü" yorumunu yaparak Amerikan üretimi bombaların Gazze'de Filistinli sivillerin öldürülmesinde kullanıldığını kabul etmiş oldu.
ABD Başkanı Biden, "Eğer Refah'a girerlerse, henüz (kapsamlı bir saldırıyla) girmediler, eğer girerlerse o zaman Refah'ta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeyeceğimi açıkça belirttim" diye konuştu.
İsrail'in güvenliğini sağlama taahhütlerine halen bağlı olduklarının altını çizen Biden, bununla birlikte İsrail'in sivil yerleşim bölgelerinde kullandığı bazı silahları, bombaları ve top mermilerini göndermeyi durduracaklarını vurguladı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Mayıs 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:20
Öğle 12:40
İkindi 16:30
Akşam 19:51
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı