Birol Aydın’dan Ekrem İmamoğlu’na Hamas tepkisi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, bir televizyon kanalında HAMAS ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösteren Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, “HAMAS, zalimlere karşı kahramanca mücadele veren bir yapıdır! Durum buyken hiç kimse, terör rejiminin zulmüne karşı direnen HAMAS’lı mücahitlerin eylemlerine dair amalı, fakatlı cümleler kurmamalıdır” dedi.

GÜNDEM 30.04.2024, 07:05
8
Birol Aydın’dan Ekrem İmamoğlu’na Hamas tepkisi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, bir televizyon kanalında HAMAS ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösteren Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, İmamoğlu’nun HAMAS’a dair sarf ettiği cümlelerin esef verici olduğunun altını çizerek, tüm dünyanın Gazze ile dayanışma sergilediği bir dönemde İmamoğlu’nun kullandığı ifadelerin akla ve vicdana ters olduğunu belirtti. Aydın, Avrupa’da insaf sahibi tüm insanların Gazze ile dayanışma sergilediğinin altını çizerek, “HAMAS, zalimlere karşı kahramanca mücadele veren bir yapıdır! Durum buyken hiç kimse, terör rejiminin zulmüne karşı direnen HAMAS’lı mücahitlerin eylemlerine dair amalı, fakatlı cümleler kurmamalıdır” dedi.
ABD’de Gazze’ye destek veren üniversite öğrencilerine yapılan polis zorbalığını anımsatan Aydın, Avrupa’da da Gazze’ye yönelik eylemlere dikkat çekerek, “ABD’de üniversite öğrencileri polis zorbalığına rağmen, tüm Avrupa’da izan ve insaf sahibi insanlar ülkelerindeki yöneticilerinin yanlış tutumlarına rağmen Gazze ile dayanışma sergilerken; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kullandığı ifadeler akla ve vicdana terstir. HAMAS, zalimlere karşı kahramanca mücadele veren bir yapıdır! Durum buyken hiç kimse, terör rejiminin zulmüne karşı direnen HAMAS’lı mücahitlerin eylemlerine dair amalı, fakatlı cümleler kurmamalıdır” dedi.
Batılı medya kuruluşlarının katliamı meşrulaştırıcı hareketlerine dikkat çeken Aydın, “Özellikle bu meselede katliamın meşrulaştırıcısı konumundaki Batılı medya organlarına verilen demeçlerde kullanılan kavramların, hatta her bir harfin titizlikle seçilmesi gerektiğini de hatırlatmak isteriz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 21 Mayıs 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:20
Öğle 12:40
İkindi 16:30
Akşam 19:51
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı