Çin'den İsrail'e çağrı: Refah'a saldırıyı durdur

Gazze'de aylardır soykırım yapan İsrail'e bir çağrı da Çin'den geldi. Çin Dışişleri Bakanlığı, Refah'a kara harekatı başlatan işgalci İsrail rejimine "saldırıyı durdurun" çağrısında bulundu.

DÜNYA 07.05.2024, 12:30
Çin'den İsrail'e çağrı: Refah'a saldırıyı durdur
Çin Dışişleri Bakanlığı, Gazze’nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır’la olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyuran İsrail'e çağrıda bulundu.
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, İsrail'e uluslararası toplumu dinleme ve Gazze'deki Refah'a yönelik saldırılarını durdurma çağrısı yaptı.
Katar merkezli Al Jazeera'de yer alan habere göre, Jian, "Çin, İsrail'i uluslararası toplumun yoğun taleplerine kulak vermeye, Refah'a saldırmayı durdurmaya ve Gazze Şeridi'nde daha ciddi bir insani felaketi önlemek için elinden gelen her şeyi yapmaya kuvvetle çağırıyor" dedi.
İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, 62'nci Tümen ve 401'inci Zırhlı Tugay'ın Refah'ın doğusundaki ordu birliklerine destek verdiği saldırılarda, Gazze'nin Mısır'a açılan Refah Sınır Kapısı'nda kontrolün ele geçirildiği belirtmişti.
Mısır'a yaklaşık 3,5 km uzaklıktaki kapının Filistin tarafında tam kontrolün sağlandığı belirtilen açıklamada, saldırıda 20 Filistinlinin öldürüldüğü kaydedilmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mayıs 2024
İmsak 03:43
Güneş 05:21
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:50
Yatsı 21:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı