“Dünya, şerefli bir direnişe şahit oldu”

Filistin’de yaşanan soykırıma sessiz kalmamak adına dünyanın dört bir yanındaki üniversite öğrencileri kampüslerinde eylemler yapıyor. Üsküdar Üniversitesi öğrencileri de bu soykırıma sessiz kalmayarak “Üsküdar’dan Gazze’ye Özgür Filistin Yürüyüşü” eylemi düzenledi.

GÜNDEM 09.05.2024, 04:35
“Dünya, şerefli bir direnişe şahit oldu”
Siyonist İsrail’in HAMAS’ın kabul ettiği barış antlaşmasını reddederek Refah’a girmesi ve sivillerin bulunduğu bölgeleri bombalamaya başlaması ile dünya genelinde İsrail karşıtı protestolar yeniden alevlendi. Dünyanın dört bir yanında üniversite öğrencileri Filistin’e destek amaçlı düzenledikleri eylemler ile hükümetlerinin terörist İsrail’e yaptırım uygulaması için protesto gösterileri düzenliyor.
Haber: Muhammed Ali GÖKMEN
İstanbul Üsküdar Üniversitesi öğrencileri de yaşanan soykırıma sessiz kalmayarak, “Üsküdar’dan Gazze’ye Özgür Filistin Yürüyüşü” adlı yürüyüş eylemi düzenledi. Akademisyenlerin de katılımları ile gerçekleşen yürüyüş, Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Kampüsü’nden başlayarak Çarşı Kampüsü’nde bitirildi. Öğrenciler, yürüyüş boyunca tekbirler getirirken “Katil İsrail, katil Netanyahu”, “Terörist İsrail, terörist Amerika” sloganları attılar.

Protesto eylemi sonrasında gerçekleştirilen basın açıklamasında, “7 Ekim Aksa Tufanı Operasyonu ile başlayan direnişte 200 günü geride bıraktık. Bu harekât ile dünya, gerçek terörist devletinin kim olduğunu görmüş ve şerefli bir toplumun direnişine de şahitlik etmiş oldu. Siyonist İsrail dün tekrar teröristçe bir tavır sergileyerek güvenli bölge olan Refah’ı bombalamaya başladı. İsrail, 1,5 milyon sivilin yaşadığı ve güvenli bölge olan Refah’ta tekrar sivilleri öldürmeye başladı. Dünya devletleri buna artık dur demeli. Bizler de burada Siyonistlere karşı omuz omuza diyerek, Filistinli kardeşlerimize desteklerimizi gösteriyoruz” ifadeleri kullanıldı.
Üç farklı dilde okunan açıklamada, “7 Ekim Aksa Tufanı Operasyonu ile başlayan direnişte 200 günü geride bıraktık. Bu harekât ile dünya gerçek terörist devletinin kim olduğunu görmüş ve şerefli bir toplumun direnişine de şahitlik etmiş oldu.” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Mayıs 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:20
Öğle 12:40
İkindi 16:30
Akşam 19:51
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı