Erdoğan-Özel görüşmesi bugün!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel bugün bir araya geliyor.

GÜNDEM 02.05.2024, 11:40
Erdoğan-Özel görüşmesi bugün!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, bugün AKP Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de düzenlenen 23 Nisan Resepsiyon sonrası, aralarında Özgür Özel'in de bulunduğu siyasi partilerin temsilcileriyle bir araya gelmişti. Özel'in görüşme talebiyle ilgili sorular üzerine Erdoğan, "CHP Genel Başkanı Özel ile önümüzdeki hafta bir araya geleceğiz." açıklamasını yapmıştı.
Özel ve Erdoğan bugün saat 16.00'da görüşecekler. AKP-CHP genel başkanları 2016'dan sonra ilk kez bir araya geliyor.
Görüşmeye AKP ve CHP Genel Başkan Yardımcıları, Parti Sözcüsü ve Meclis Grup Başkanı gibi isimlerin katılması bekleniyor.
Zirvenin ana gündeminin Yeni 'Anayasa' üzerine olacağı kulislerde öne çıkıyor.

23 Nisan resepsiyonu sonrası AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, Özel’i, “Cumhurbaşkanımız burada çalışıyorlar sizi çaya davet ediyor” diyerek, davet etmişti. Erdoğan ve Özel, ilk kez çay daveti üzerine Meclis’te bir araya gelirken, Mermer Salon’daki görüşme yaklaşık 15 dakika sürmüştü. İki liderin çay içerken arasındaki görüşmede randevu gününün konuşulduğu belirtilmişti. Ancak iki lider fotoğrafta yan yana gelmemişti. Erdoğan, Meclis’ten çıkışta yaptığı açıklamada ise “Özel ile haftaya görüşeceğiz” ifadesini kullanmıştı.
Özel ile Erdoğan görüşmesinin içeriğine ilişkin bilgi veren CHP Grup Başkanvekili Murat Emir de iki ismin samimi bir buluşma gerçekleştirdiğini aktarmıştı. Çay davetinin Erdoğan’dan geldiğini söyleyen Emir, “Sıcak bir görüşme gerçekleşti. Sayın Cumhurbaşkanı, Genel Başkanımızın sağlığını sordu. Ameliyatlarının nasıl gerçekleştiğini sordu. Sonrasında Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşme için ‘Önümüzdeki hafta’ denildi. Bundan sonra özel kalemler arasında bir iletişim olacak ve bu baş başa görüşme gerçekleşecek. Yerle ilgili herhangi bir şey konuşulmadı” bilgisini paylaşmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Mayıs 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:22
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:48
Yatsı 21:18
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı