ESAM eğitim programı yeni mezunlarını verdi

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) tarafından üç yıldır mutat olarak düzenlenen ESAM Eğitim Programı mezuniyet töreni, ESAM Genel Merkezi’nde öğrencilerin ve hocaların katılımı ile gerçekleştirildi.

GÜNDEM 10.05.2024, 04:35
ESAM eğitim programı yeni mezunlarını verdi
ESAM Eğitim Programı kapsamında Ankara’da okuyan lisans öğrencilerine yönelik 2 yıllık bir periyotta devam eden eğitimlerde; tarih, siyaset bilimi, ilahiyat ve iktisat gibi muhtelif sosyal bilimler alanlarında uzman çeşitli üniversitelerden ve bölümlerden akademisyen hocalar tarafından dersler verildi. Disiplinler arası bir eğitim metoduyla, çalışmalarını yürüten ve birçok öğrencinin eğitimlerden yararlanmasını sağlayan program bu dönem itibariyle ilk mezunlarını verdi. ESAM Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet programına ESAM Genel Sekreteri Atik Ağdağ, program koordinatörleri ve öğrenciler katıldı.

ESAM Akademi Koordinatörü Hüseyin Arslan, programda yaptığı açılış konuşmasında, eğitim programının ilk mezunlarını verme mutluluğunu yaşadığını ve bu eğitim programıyla Ankara’da okuyan lisans öğrencilerinin farklı disiplinlerden seminer alma imkânı sunduğunu ifade etti. Akabinde bir konuşma gerçekleştiren ESAM Genel Sekreteri Atik Ağdağ, ESAM'ın kuruluşundan günümüze kadar olan süreci ve kurumun hedeflerini anlattı.

ESAM Genel Sekreteri Atik Ağdağ, Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ESAM’ı kurarken hangi amaçları gözettiğinin altını çizdi. Programda emeği geçenlere teşekkür eden Ağdağ, Milli Görüş hareketinin Türk siyasi tarihi açısından önemine değindikten sonra ESAM’ın İslam’a ve Milli Görüş’e mugayir olmayan akademik çalışmalara öncelik etmeyi hedeflediğini belirtti. Atik Ağdağ, 1969 yılında kurulan Türkiye’nin önemli düşünce kuruluşlarından ESAM’ın dünyadaki ve Türkiye’deki gelişmelerle ilgili birçok çalışmalar yaptığını söyledikten sonra 2 yıllık eğitim programını başarıyla tamamlayan öğrencileri tebrik etti.

ESAM Lisansüstü Eğitim Koordinatörü Ömer Aslan kapanış konuşmasında eğitim programının öneminden, ders veren hocaların emeğinden bahsederek, bu gayretler ortaya konulurken vakıf kültürü ile hizmet etme amacı güdüldüğünü ifade etti. Konuşmalardan sonra ESAM Eğitim Programı’ndan mezun olan öğrencilere katılım belgesi ve üç yıldır programın devam etmesinde emeği olanlara teşekkür belgesi takdim edildi. Program hatıra fotoğrafı çekilmesi ile nihayete erdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Mayıs 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:20
Öğle 12:40
İkindi 16:30
Akşam 19:51
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı