Galatasaray'ın da sponsoruydu! Çok sayıda çalışanı olan kargo şirketi iflas etti

Geçmişte Galatasaray ve Beşiktaş'a sponsorluk yapan ve çok sayıda çalışanı olan GKN Kargo iflas etti. İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi nihai kararı verdi.

EKONOMİ 07.05.2024, 09:05
Galatasaray'ın da sponsoruydu! Çok sayıda çalışanı olan kargo şirketi iflas etti
Ekonomik kriz nedeniyle iflas eden firmaların ardı arkası kesilmiyor. Geçmişte Galatasaray ve Beşiktaş'a sponsor olan GKN Kargo da iflas edenler arasına eklendi. 

İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nden konkordato talebinde bulunan GKN Kargo, içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan kurtulmak için zaman istemişti. Sunulan proje kapsamında şirketin yeniden toparlanabileceğine ikna olmayan mahkeme, mali darboğaz yaşayan şirkete yaptığı komiser ataması sonucunda nihai kararını verdi.

GKN Kargo'nun mevcut borcunun 563 milyon lira olduğu belirlendi ve mahkeme tarafından iflas kararı verildi. Borcun 50 milyon liraya yakın bölümü ise aralarında Galatasaray, Beşiktaş, Gaziantepspor ve Şanlıurfaspor'un da bulunduğu kulüplerin alacaklarından oluşuyor.
Her ne kadar şirketin kayıtlı 2 araç dışında hiçbir varlığı olmadığı aktarılsa da, şirketin sahibi Gökhan Akyürek'in, konkordato başvurusundan 2 hafta kadar önce, özel jetle seyahat ettiği bilgisi dava dosyasına girdi. Akyürek'i, özel jetle Urfa'dan İstanbul'a taşıyan Vatanjet Havacılık AŞ 29 bin liralık alacağını tahsil edemediğini mahkemeye bildirdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mayıs 2024
İmsak 03:43
Güneş 05:21
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:50
Yatsı 21:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı