Gazze’de ateşkes sağlandı mı?

Hamas’ın Mısır ve Katar tarafından sunulan ateşkes taslağına onay verdiğini duyurmasının ardından gözler İsrail tarafına çevrilmişti. Netenyahu’nun ofisinden ise Refah’ta askeri operasyon kararı çıktı.

DÜNYA 07.05.2024, 10:25
2
Gazze’de ateşkes sağlandı mı?
Hamas’ın Mısır ve Katar tarafından sunulan ateşkes taslağına onay verdiğini duyurmasının ardından gözler İsrail tarafına çevrildi. Lakin Netenyahu’nun ofisinden yapılan açıklamada Hamas’a askeri baskının devamı için ‘’Savaş Kabinesi oy birliğiyle Refah’ta askeri operasyonun devam ettirilmesine karar verdi.’’ ifadeleri kullanıldı. An itibariyle de Refah kapısından yardım girişleri tamamen durdurulmuş durumda. İşgalci İsrail ordusuna ait tanklar sınır kapısı yakınlarında devriye atıyor.
Diğer taraftan İsrail'in işgal etmeye hazırlandığı Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin çeşitli yerlerinde İsrail bombardımanı sonucu Filistinliler hayatlarını kaybetmeye devam ediyor. ABD'li bir yetkili dün yaptığı açıklamada, Washington'un İsrail saldırılarının büyük bir askeri operasyonu temsil etmediğine inandığını söyledi. Yerel İsrail Medyası da bu operasyonun sınırlı olduğunu bildiren haber yaptı. Doha ise, bir ateşkes anlaşmasına varmak amacıyla Katar-Mısır-Amerikan ortak arabuluculuğuyla İsrail ile Hamas arasında devam eden müzakereleri sürdürmek üzere bugün bir heyetin Kahire'ye gideceğini duyurdu. İsrail’in askeri baskı yoluyla şartlarını kabul ettirmeye çalıştığı ortada. Bir tarafta direnişin meydan okuması diğer tarafta olası bir Refah operasyonunun büyük katliamlara sebep olacağı göz önünde bulundurulursa bugün Kahire’de devam edecek görüşmelerin çok önemli olduğu ifade ediliyor.
Haber: Hamza Korkmaz

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mayıs 2024
İmsak 03:43
Güneş 05:21
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:50
Yatsı 21:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı