Hakan Kara'dan ucuz kredi çıkışı: "Düşük enflasyon çözüm olabilir"

 Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası eski başekonomist Hakan Kara sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile piyasadaki son durumu değerlendirdi. Kara enflasyonun düşmesinin bir çok konuda pozitif yön izleyeceğinin altını çizdi. 

EKONOMİ 06.05.2024, 07:50
1
Hakan Kara'dan ucuz kredi çıkışı:
İktidar tarafından uygulanan yanlış ekonomi politikalarının faturasını vatandaş ödemeye devam ediyor. 
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faizleri yüzde 50 seviyesinde tutması, kredi piyasalarında yüksek faiz oranlarının devam etmesine neden oluyor. Bu durum, ihtiyaç, konut ve taşıt kredilerinde vatandaşların bütçesini zorlayan faiz oranlarına yol açıyor.
Özellikle konut kredilerinde faizler endişe verici boyutlara ulaşmış durumda. 2 milyon TL'lik bir konut kredisi için ödenmesi gereken toplam faiz, 5 milyon 524 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Bu durum, vatandaşların konut sahibi olma hayalini ertelemesine veya daha yüksek faiz oranlarını kabul etmek zorunda kalmasına neden oluyor.
Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden Prof. Dr. Hakan Kara, TL kredilerdeki yüksek faiz oranlarının ancak düşük enflasyon ile düzelebileceğini vurguluyor. Kara, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "TL krediye uygun koşullarda erişmek istiyorsak bunun ancak düşük enflasyon ortamında mümkün olacağını hatırlamak gerekiyor." dedi.
Düşük enflasyonun sağlanması, kredi faizlerinin düşürülmesi ve ekonomik istikrarın sağlanması için kritik bir önem taşıyor. TCMB'nin faiz politikaları ve enflasyonla mücadeledeki başarısı, kredi maliyetlerini doğrudan etkileyerek vatandaşın alım gücünü belirleyecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mayıs 2024
İmsak 03:43
Güneş 05:21
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:50
Yatsı 21:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı