HAMAS: İsrail, müzakereleri Refah işgaline kılıf olarak kullanıyor

Üst düzey bir Hamas yetkilisi, İsrail rejiminin, Gazze Şeridi'nde aylarca süren savaşında olası bir ateşkese ilişkin müzakereleri uzattığını, böylece güney Gazze kenti Refah'a tam kapsamlı bir işgal gerçekleştirebileceğini söyledi.

DÜNYA 09.05.2024, 11:20
HAMAS: İsrail, müzakereleri Refah işgaline kılıf olarak kullanıyor
Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS'ın Siyasi Bürosu üyesi İzzet el-Rişk, İsrail'in Refah saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"İsrail anlaşmaya varma konusunda ciddi değil" diyen Rişk, "İsrail, görüşmeleri Refah'ı işgal etmek ve geçidi işgal etmek için bir kılıf olarak kullanıyor" diye ekledi.
Hamas yetkilisi, "Netanyahu müzakerelerden kaçınmak için bahaneler uydurmaya çalışıyor ve Hamas'ı ve arabulucuları suçluyor." dedi. Rişk ayrıca, "Hamas, arabulucuların teklifini onaylayarak onlara ilettiği tutumuna bağlı kalıyor" dedi.
İşgalci İsrail ordusu Salı günü Refah'a tanklar gönderdi ve kuşatma altındaki Filistin topraklarına yardım sağlayan ana koridor olan Mısır'a giden yakındaki geçidi ele geçirdi.

Rejim haftalardır şehre karşı kara harekâtı başlatma sözü vermişti. Şehir, savaşın yıkımlarından kaçtıktan sonra buraya sığınan yaklaşık 1,5 milyon Filistinliye ev sahipliği yapıyor.
Rejimin Gazze direniş gruplarının misilleme operasyonu sonrasında 7 Ekim'de başlattığı savaşta şu ana kadar çoğu kadın ve çocuk en az 34 bin 844 kişi şehit oldu.
Hamas, Katarlı ve Mısırlı arabulucular tarafından öne sürülen ateşkes anlaşmasını zaten kabul etti. Teklif, her biri 42 gün sürecek olan üç aşamalı bir ateşkes içeriyor. Potansiyel anlaşma, esir takasına, İsrail kuvvetlerinin Gazze'den çekilmesine, yerinden edilmiş Filistinlilerin geri dönüşüne, kalıcı ateşkese ve Gazze'nin yeniden inşasına olanak tanıyacaktı. Ancak İsrail bu öneriyi reddetti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Mayıs 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:20
Öğle 12:40
İkindi 16:30
Akşam 19:51
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı