IMF'den şaşırtan TCMB açıklaması! ''Enflasyonun düşeceği konusunda hemfikiriz”

IMF'nin Türkiye Masası Şefi James Walsh, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın para politikasını sıkılaştırma ve finansal sistemi reforme etme kararlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

EKONOMİ 02.05.2024, 11:55
IMF'den şaşırtan TCMB açıklaması! ''Enflasyonun düşeceği konusunda hemfikiriz”
Türkiye'nin son dönemde yaşadığı ekonomik sorunları atlamaktan aldığı sıkılaştırma ve finansal sistemi reforme etme kararlarına yönelik IMF'den övgü dolu sözler geldi . Alınan tedbirler kapsamında faiz oranlarını bu kadar yükselterek, para politikasını ve finans sektörünün verimliliğini engelleyen birçok mali düzenlemeyi de basitleştirdiği için büyük övgüyü hak ettiğini dile getirdi. .
Ekonomi gazetesine konuşma yapan James Walsh, Bahar toplantısı sırasında yapılan görüşmelerle ilgili olarak , '' Orada bir program hakkında konuşmadık, IMF’den kredi düzenlemesine ilgi olduğuna dair hiçbir işaret almadık. Politikalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu, hepsi bu“ şeklinde konuştu.

Uluslararası Para Fonu  Türkiye sorumlusu TCMB'nin para politikasını sıkılaştırma ve finansal sistemi reforme etmesi sonrası enflasyonun düşeceğini belirtti

 “Türkiye'de faizler bir yılda yüzde 50 olur mu? diye sorsaydınız muhtemelen bunun pek mümkün olmadığını söylerdim” dedi. Bu yılsonu için enflasyon tahminlerinin TCMB'nin biraz üzerinde olduğunu ancak önemli olanın Türkiye'de enflasyonun bu yılın ikinci yarısında düşeceği konusunda hemfikir olmaları olduğunu belirten Walsh, “TCMB ile enflasyonun düşeceği konusunda hemfikiriz” şeklinde konuştu.
TCMB’nin enflasyonu düşürmek ve finans sektörünü serbestleştirmeye devam etmek için çalıştığını, ancak sürecin karmaşık olduğunu belirten Walsh atılan adımların etkisini görmenin biraz zaman aldığını belirtti. Bahar Toplantıları’nda Türkiye'ye ilgi duyan birçok yatırımcıyla konuştuklarını belirten Walsh “Duyduğum mesaj şuydu: Reformlar iyi ve doğru yönde gidiyor” ifadesini kullandı. Walsh Gita Gopinathın paylaşımındaki görüşmede kendisinin de bulunduğunu belirterek, “Ben de o toplantıdaydım. Orada bir program konuşmadık, IMF’den herhangi bir kredi düzenlemesine ilgi olduğunu gösteren hiç bir işaret almadık. Politikalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu, hepsi bu” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Mayıs 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:22
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:48
Yatsı 21:18
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı