İran'dan ateşkes açıklaması! Hamas’ın onay verdiği öneriye destek

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdollahian ve Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Hamas'ın Mısır ve Katar tarafından sunulan ateşkes anlaşması önerisini onaylamasının ardından telefonda görüştü.

DÜNYA 06.05.2024, 23:20
1
İran'dan ateşkes açıklaması! Hamas’ın onay verdiği öneriye destek
İran Dışişleri Bakanı Hossein Amir Abdollahian, Gazze Şeridi'nde Mısır ve Katar tarafından önerilen ve Hamas tarafından onaylanan ateşkes anlaşmasını desteklediğini açıkladı.
Heniyye, görüşmede Siyonist İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarını durdurmak için arabulucular Mısır ve Katar tarafından sunulan öneri hakkında Abdullahiyan'a bilgi verdi.
Hamas'ın herhangi bir siyasi anlaşmada Filistin halkının haklarını gözettiğini vurgulayan Heniyye, "İsrail rejiminin saldırılarının durdurulması, esir değişimi, insani ablukanın kaldırılması ve diğer koşullar için Mısır ve Katar tarafından önerilen plana Hamas'ın cevabını gönderdik. Artık top karşı tarafta. Biz niyetlerimizde dürüstüz." ifadelerini kullandı.
İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan da Tel Aviv'in yaklaşık 7 aydır devam eden saldırılarına karşı Filistin halkının ve direniş gruplarının gösterdiği "kahramanca duruşu" kutlarken, İran'ın konuyla ilgili son dönemdeki diplomatik girişimleri hakkında Heniyye'yi bilgilendirdi.
Abdullahiyan, "İsrail'in saldırılarının durdurulması, kuşatmanın kaldırılması, esir takası ve Siyonist İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nden tamamen ve koşulsuz olarak çekilmesini kapsayan, Filistin halkının haklarını savunan öneriye" ülkesinin desteğini ifade etti.
Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı Heniyye, Katar ve Mısır'a, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onayladığını bildirmişti. Siyonist İsrailli yetkililer ise öneriyi incelediklerini açıklamıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mayıs 2024
İmsak 03:43
Güneş 05:21
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:50
Yatsı 21:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı