Kayısı çekirdeği yağı nedir, faydaları nelerdir? Kayısı çekirdeği yağı nasıl kullanılır?

Son dönemlerde sağlıklı yaşam tarzının vazgeçilmez ürünleri arasında yer almaya başladığı görülen kayısı çekirdeği yağı, arama motorlarına da sık sık konu olmaya başladı. Bizler de bu içeriğimizde kayısı çekirdeği yağını birçok açıdan ele aldık.

SAĞLIK 10.05.2024, 06:35
1
Kayısı çekirdeği yağı nedir, faydaları nelerdir? Kayısı çekirdeği yağı nasıl kullanılır?
İnsan sağlığı genetik faktörlerin yanı sıra yaşam tarzına da direkt olarak bağlıdır. Kişinin beslenmesi, uyku düzeni, kötü alışkanlıklarının olup olmadığı gibi faktörler, sağlık tablosunun şekillenmesine aracılık eder. Bu kapsamda sağlığını iyileştirmek ve dolayısı ile de yaşam kalitesini artırmak isteyen pek çok kişi son dönemlerde özellikle ‘doğal’ içerikli ürünlere yönelmiştir.
Günümüzde sosyal medyanın yaygın olarak kullanılmaya başlanmış olması ile birlikte birçok ürün popüler hale gelmiştir. Özellikle ‘sağlıklı yaşam’ başlığı altında tanıtılan ürünler, arama motorlarına sık sık konu olmaktalardır. Bu kapsamda son dönemlerde birçok kişi tarafından merak edilen ürünlerden birinin de kayısı çekirdeği yağı olduğu gözlenmiştir. Peki, kayısı çekirdeği yağı nedir, nasıl kullanılır? İşte konuya dair ayrıntılar…

Kadifemsi yapıda ve altın renginde olan kayısı, içi sulu dışı ise yumuşak bir meyvedir. Bu meyvenin çekirdeği de en az kendisi kadar faydalıdır.
‘Rosaceae’ ailesinin bir üyesi olan kayısının çekirdeği bademi andırmaktadır. Sert çekirdeğin iç kısmında bulunan bu tohumlar, acı bir tada sahiplerdir. Çeşitli aşamalardan geçtikten sonra atıştırmalık olarak kullanabilen kayısı çekirdekleri, ham, kavrulmuş veyahut da toz olarak tüketilebilirler. Ek olarak kayısı çekirdeklerinin preslenerek yağlarının çıkarıldığı da bilinmektedir.

Cilt ve saç bakımının yanı sıra mutfaklarda da sıklık ile kullanılabilecek formda olan kayısı çekirdeği yağı, özel bir içeriğe sahiptir. Kayısı çekirdeği yağı mutfaklarda şu şekillerde değerlendirilebilir:

Uzun süredir hem cilt hem de saç bakım rutinlerinde kullanılan ürünlerin başında gelen kayısı çekirdeği yağının öne çıkan faydaları şu şekilde sıralanabilir:

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Mayıs 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:20
Öğle 12:40
İkindi 16:30
Akşam 19:51
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı