Lezzetiyle ayrı faydaları ile ayrı konuşturuyor! Meğer taze fasulye şifa dağıtıyormuş

Birçok kişinin bir kış boyunca hasret ile beklediği taze fasulye, tezgahlarda yerini almaya başladı. Bu sebzenin lezzetinin yanı sıra faydalarının da eşsiz olduğunu belirten uzmanlar ise düzenli taze fasulye tüketimine dikkat çekti. İşte detaylar…

AİLE 10.05.2024, 06:40
Lezzetiyle ayrı faydaları ile ayrı konuşturuyor! Meğer taze fasulye şifa dağıtıyormuş
Havaların ısınması ile birlikte yaz mevsiminin sevilen meyve ve sebzeleri de tezgahlarda yerlerini almaya başladı. Bu kapsamda birçok kişinin en sevdiği sebze olan taze fasulye de sezonu açtı.
Zeytinyağlı taze fasulyenin yaz sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer aldığını bilmeyen yoktur. Bol domatesli ve sarımsaklı olarak hazırlanan, sıcak havalarda soğuk soğuk tüketilen taze fasulyenin damak çatlatan lezzeti hem çocukları hem de yetişkinleri cezbederken bu sebzenin bir sebzeden çok daha fazlası olduğu öğrenildi. Taze fasulye tüketiminin insan sağlığını çok çeşitli açılardan desteklediğini belirten uzmanlar, konuya dair ayrıntıları aktardı.

Taze fasulye; lif, vitamin ve mineral bakımından son derece zengin olan bir sebzedir. Bu bakımdan bu sebzenin insan sağlığına çok çeşitli açılardan katkı sunduğunu söylemek mümkündür.
Düzenli taze fasulye tüketimi genel sağlık tablosunun iyileştirilmesinde etkilidir. Taze fasulyenin öne çıkan faydaları ise şu şekilde sıralanabilir:

Taze fasulyenin güçlü içeriğinin açığa çıkabilmesi için doğru şekilde tüketilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda bu sebzenin en yaygın tüketim biçimi, haşlama veyahut da buharda pişirilmiş versiyonlarıdır. Bu şekilde hazırlanıp tüketilen taze fasulyenin besin değerlerini koruduğu ve dolayısı ile de vücut sağlığına katkıda bulunduğu bilinmektedir. Ayrıca taze fasulye haşlandıktan veyahut da buharda pişirildikten sonra tuz, zeytinyağı ve çeşitli baharatlar ile lezzetlendirilebilir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Mayıs 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:20
Öğle 12:40
İkindi 16:30
Akşam 19:51
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı