“Öğretmenlerin sabrı kalmadı”

Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Başkanı Numan Gökmen, atama takvimi ile ilgili verilen sözlerin tutulması için çağrıda bulunarak, “Maliye Bakanlığı ve MEB bir an önce bu sorunu çözmek zorunda. Atama bekleyen öğretmenlerin sabrı kalmadı” dedi.

GÜNDEM 04.05.2024, 04:40
“Öğretmenlerin sabrı kalmadı”
Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Başkanı Numan Gökmen, atama takvimi ile ilgili verilen sözlerin tutulması için çağrıda bulunarak, “Maliye Bakanlığı ve MEB bir an önce bu sorunu çözmek zorunda. Atama bekleyen öğretmenlerin sabrı kalmadı” dedi. Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz ise atama ile ilgili gecikmeye dikkat çekerek, “Önümüzdeki süreçte bu rakamın açıklanmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Eğitim alanında sorunlar devam ederken, bakanlığın öğretmen atamaları ile ilgili gecikmeleri ise tepkilere neden oldu. Var olan öğretmen açığına dikkat çeken eğitimciler, sorunun bir an önce çözülmesi için atamaların daha fazla geciktirilmemesi için çağrıda bulundu.

Atamalara ilişkin bakanlığın bayram öncesi söz verdiğini anımsatan Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkanı Numan Gökmen, verilen sözün bir an önce tutulması gerektiğinin altını çizerek, “Öğretmenler, bir an önce adım atılmasını bekliyor. 1,5 yıllık bir süre geçti, bugüne kadar açıklanması gerekliydi. Atama bekleyen öğretmenler için sahada beklentimiz 80 bin atamanın yapılmasıdır. Hazine ve Maliye Bakanlığı ve MEB, bir an önce bu sorunu çözmek sorunda. Atama bekleyen öğretmenlerin sabrı kalmadı.  Eğitim camiasının kafası çok karışık. Atamaların açıklanmaması, Öğretmenlik Meslek Kanununun çıkarılmaması, ekonomik sorunların çözülmemesi, ücretli öğretmenlerin sorunlarının çözülmemesi krize neden olmakta. Mülakat ile ilgili objektif davranacaklarını belirtmelerine rağmen, kamuoyunda bir endişe var. Bu endişenin giderilmesi gerekiyor. İktidarın bu konu da adım atmasını bekliyoruz” dedi.

Mülakat tartışmalarını hatırlatan Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, mülakat konusunda önümüzdeki sene farklı bir sisteme geçilmesini beklediklerini belirterek, “Bu sene yapılacak mülakatta da yine yuvarlamalı bir şekilde devam edeceği biliniyor. Kontenjan konusuna ilişkin bir gecikme var. Önümüzdeki süreçte bu rakamın açıklanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Mayıs 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:21
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:49
Yatsı 21:19
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı