Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan kritik açıklama! Afyonkarahisar 6.8'lik deprem alarmı

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye'de deprem riski taşıyan bölgeler hakkında açıklama yaptı. Uzman isim Afyonkarahisar'ın Simav-Afyon-Akşehir kırık kuşağını işaret etti. Bölgede bulunan fay hattının 6.8 büyüklüğünde deprem üretebileceğini belirtti.

ÇEVRE 10.05.2024, 12:15
1
Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan kritik açıklama! Afyonkarahisar 6.8'lik deprem alarmı
Türkiye coğrafyasından artık kaçınılmaz olarak hayatın gerçeği haline gelen depremler hakkında uzman isim Prof. Dr. Ahmet Ercan, kritik açıklamalarda bulundu.  Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla, Afyonkarahisar ve çevresindeki kırık kuşaklarına dikkat çekti ve bölgenin 6.8 büyüklüğünde depremler üretebileceğini vurguladı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Afyonkarahisar'ın, Simav-Afyon-Akşehir kırık kuşağının etkisi altında olduğunu ve bu bölgedeki kırıkların 6.8 büyüklüğünde depremler üretebileceğini açıkladı


Ercan, "Afyon-Akşehir göçüntülü ana hat ve Işıklar kırığı gibi 30 kadar M6,8'lik deprem üreten kırıklar mevcut" dedi.
Ercan, bölge için acilen rezonans ve incelikli jeofizik çalışmaların başlatılması gerektiğini belirtti. Bu tür çalışmaların, potansiyel depremlerin etkilerini azaltmada kritik öneme sahip olduğunu ifade eden Ercan, özellikle andezit tepeleri gibi daha sağlam zeminler üzerine şehirleşme yapılmasının önemini vurguladı. "Enerji ile sağlık başkenti Afyonkarahisar, Simav-Afyon-Akşehir kırık kuşağında değil, eski Afyon gibi andezit tepelerine genişlemeli" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 21 Mayıs 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:20
Öğle 12:40
İkindi 16:30
Akşam 19:51
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı