Rusya'dan gerilimi tırmandıran açıklama: "İngiliz hedeflerini vurabiliriz"

Moskova, Ukrayna'ya uzun menzilli füzeler sağlayan İngiltere'ye karşı sert bir uyarıda bulundu. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın bu füzeleri Rusya'ya karşı kullanması halinde, Ukrayna ve Ukrayna dışındaki İngiliz askeri hedeflerine saldırı düzenleyebileceğini açıkladı.

DÜNYA 07.05.2024, 09:30
Rusya'dan gerilimi tırmandıran açıklama:
Rusya, Ukrayna'nın Rusya'yı vurmak için İngiltere tarafından sağlanan uzun menzilli füzeleri kullanması halinde Ukrayna ve Ukrayna dışındaki İngiliz askeri hedeflerine saldırı düzenleyebileceğini açıkladı.
Rusya Dışişleri Bakanlığı, İngiltere'nin Ukrayna'ya füze vermesiyle "çatışmaların fiilen bir parçası olduğunu" kabul ettiğini söyledi. Bakanlık, İngiltere Büyükelçisi Nigel Casey'yi çağırarak Londra'nın bu adımlarının "kaçınılmaz felaket sonuçları" olabileceğini ve Dışişleri Bakanı David Cameron'ın açıklamalarını reddettiğini bildirdi.
Rusya daha önce de Batılı liderlerin "tehditleri" gerekçe göstererek yeni nükleer silah tatbikatları planladığını açıklamıştı. Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emriyle gerçekleşecek tatbikatın amacı, "stratejik olmayan nükleer kuvvetlerin savaşa hazır olmalarını sağlamak" olarak belirtilmişti. Rusya, büyük çoğunluğu Sovyetler Birliği'nden kalma olan dünyanın en büyük nükleer cephaneliğine sahip.
Öte yandan Moskova, 2022'de Ukrayna işgalinin başlamasından bu yana defalarca nükleer bombaları devreye sokma tehdidinde bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mayıs 2024
İmsak 03:43
Güneş 05:21
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:50
Yatsı 21:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı