Saadet Partisi Genel Merkezinin yanına yapılacak Elif Camii’nin temeli atıldı

Millî Görüş hareketinin tek temsilcisi Saadet Partisi’nin İskitler’de bulunan genel merkezinin yanındaki araziye yeni bir camii yapılıyor. Yeni yapılan Elif Camii’nin temel atma törenine Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır ve partililer katıldı.

GÜNDEM 01.05.2024, 04:35
4
Saadet Partisi Genel Merkezinin yanına yapılacak Elif Camii’nin temeli atıldı
Millî Görüş hareketinin tek temsilcisi Saadet Partisi’nin binasının yanındaki araziye yeni bir caminin temeli atıldı. Elif Camii adının verildiği caminin temel atma töreni yoğun katılım ile gerçekleştirilirken törene, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır ve partililer katıldı. Temel atma töreni DİN-BİR-DER Ankara Şubesi Başkanı Hafız Abdulkadir İnce’nin gerçekleştirdiği Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı.
Caminin bir an önce açılması temennisinde bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, caminin gösterişli olmamasından memnun olduğunu belirterek, “Bu caminin sade bir çatı ile kapanmasını da önemsiyorum. İnşallah dernek mensupları da kısa bir sürede camimizi tamamlamayı başarırlar. Hayırlı bir işe imza atıyoruz” diye konuştu.
Hayırlı olması temennisinde bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, camilerin cemaatsiz kalmaması için dua ederek, “Cenab-ı Allah camilerimizi cemaatsiz bırakmaz diyor, caminin bir an önce açılmasını ve açılışında da burada olmayı diliyorum” ifadelerini kullandı.
Caminin adının “Elif” harfinden geldiğini belirten Elif Camii Dernek Başkanı Halil İbrahim Keskin, cami projelendirmelerin ise kurulduktan sonra kısa bir sürede başladığını belirterek, “Elif, Allah’ın birliğini ifade eder, dik durmak anlamına gelir. Bu düşünceler ile cami derneğimizin adını Elif koyduk. Camimiz 2244 metrekare alan üzerine kurulmaktadır. Kubbesiz, Selçuklu mimarisi ile inşa edilecektir. 800 kişinin ibadet edebileceği bir camii olacak inşallah” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 21 Mayıs 2024
İmsak 03:41
Güneş 05:19
Öğle 12:40
İkindi 16:30
Akşam 19:52
Yatsı 21:23
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı