Siyonist İsrailli eşkiyadan itiraf: Gazze dünyadaki en zor savaş alanlarından biri

Siyonist İsrail güçleri sözcüsü Daniel Hagari, 7 aydan uzun süredir saldırı altında tuttukları Gazze Şeridi'ni "dünyadaki en zor savaş alanlarından biri" olarak değerlendirdi.

DÜNYA 08.05.2024, 15:25
Siyonist İsrailli eşkiyadan itiraf: Gazze dünyadaki en zor savaş alanlarından biri
Siyonist İsrail Savunma Kuvvetleri sözcüsü Daniel Hagari, yedi ayı aşkın bir süredir saldırdıkları Gazze Şeridi'ni "dünyanın en zor savaş alanlarından biri" olarak tanımladı.
Yediot Ahronot gazetesinin düzenlediği konferansta konuşan Sİyonist Hagari, "Belki de Gazze, savaş ve Hamas'ın yer altında kazdığı tüneller açısından dünyadaki en zor savaş alanlarından biridir." dedi.
Savaş için operasyon planına siyasi düzeyde onay verildiğine işaret eden Siyonist İsrail güçleri sözcüsü, "Öncelikle Hamas merkezlerinin ağırlıklı olduğu Gazze'nin kuzeyi ve Han Yunus kentinden başlamayı öngördük" dedi.
Hagari, ayrıca Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine karadan saldırının Filistinli silahlı grupların saldırılarını durdurmayı garantilemeyeceğine dikkati çekti.
Siyonist İsrail güçlerinin Gazze-Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı'na saldırısına dair ise Hagari, kendilerine uygun bir yolla Refah kenti konusunda adım atacaklarını kaydetti.
Hamas'ın 7 Ekim 2023'teki saldırısını hatırlatan Hagari, "Başarısızlıktan sonra dahi sorumluluk aldık ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi de sorumluluk aldı. Bu sorumluluğun neler gerektirdiğinin de farkındayız." diye konuştu.
ABD-İsrail ilişkilerini de değerlendiren Hagari, ABD'nin Siyonist İsrail'e geç teslim ettiği bazı silah sevkiyatlarına ilişkin basında çıkan haberlerin abartıldığını savundu.
ABD'nin İsrail'e yardımlarının benzerinin olmadığını dile getiren Hagari, "İki ülke arasındaki ortaklık da benzersizdir ve şu anda olduğu gibi anlaşmazlıklar olduğunda kapalı kapılar ardında çözülür. Bizler İsrail'in güvenlik çıkarlarından sorumluyuz ve ABD'nin çıkarlarını da önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.
Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle Siyonist İsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlı işgale karşı meşru bir saldırı düzenledi.
Siyonist İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.
Siyonist İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 944’ü çocuk, 9 bin 849'u kadın olmak üzere 34 bin 844 Filistinli öldürüldü, 78 bin 404 kişi yaralandı.
Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.
Siyonist İsrail güçleri, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 267’sı karadan işgal sürecinde olmak üzere 612 askerinin öldüğünü duyurdu.
Çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani ara"da 81 Siyonist İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan Siyonist İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.
İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana Siyonist İsrailli teröristlerin ile Yahudi işgalcilerin saldırılarında 497 Filistinli şehit oldu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Mayıs 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:20
Öğle 12:40
İkindi 16:30
Akşam 19:51
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı