Son Dakika

Türkiye sınır hattını güçlendiriyor: 60 bin personel hududu gözlüyor

Türkiye, sınır güvenliğini en üst düzeye çıkarmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Doğu ve güneydoğu sınırının en riskli bölümlerine inşa edilen modüler beton duvarın uzunluğu bin kilometreyi aştı.

ASAYİŞ 07.05.2024, 08:10
 Türkiye sınır hattını güçlendiriyor: 60 bin personel hududu gözlüyor
Türkiye'nin sınır güvenliğini en üst düzeye çıkarmak için doğu ve güneydoğu sınırında yapılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Son veriler ışığında, modüler beton duvar uzunluğu 1.160 kilometreye, devriye yolu uzunluğu ise 1.234 kilometreye ulaşarak caydırıcılık gücünü artırdı. Duvarın işlevini pekiştiren ve sınır ihlallerini engellemeye yönelik sistemler de her geçen gün yenileniyor.
Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; Duvarın yanı sıra, güvenliği artırmak için çeşitli sistemler de devreye alınıyor. Öyle ki 715 kilometrelik aydınlatma sistemi de tamamlandı. 228 kilometre kamera ve algılayıcı sistemi, kurulumu yapılan yeni aydınlatma sistemine entegre edildi. 'Türkiye'nin Batı ve Doğu Sınırlarında Gözetleme Kapasitesinin Artırılması Projesi' kapsamında 211 gözetleme, 130 haberleşme kulesi inşa edildi.
Böylece 2023 yılı sonu itibarıyla elektro optik kule sayısı 341'e ulaştı. 497 set kablosuz sensör sistemi hudut birliklerinin kullanımına sunuldu.Sınırlarında gözetleme sistemlerinin daha etkin kullanılması için 100'den fazla asansörlü kule de yapıldı.
Türkiye-Irak sınırında Habur ve Hezil Çayları boyunca yaklaşık 33 kilometrelik kısımda taş tahkimatlı sedde, devriye yolu ve yüksek güvenlikli panel çit yapılması kararlaştırıldı. Üç etap hâlinde planlanan projenin 23,5 kilometrelik bölümü tamamlandı, kalan bölümün ise 2024 yılı içinde bitirilmesi hedefleniyor.
Sadece doğu sınırları değil, batı sınırlarındaki güvenlik sisteminin de kapasitesi artırılıyor. Kırklareli şehrinde ilave 21 adet elektro-optik kule yapımı için sözleşme imzalandı. Bulgaristan ve Yunanistan sınır hattında devriye yolu, fiziki engel ve teknolojik güvenlik sistemlerinin kurulumuna yönelik çalışmalar başlatıldı.
60 binden fazla personelin görev aldığı sınırlarda kullanılan fiziki sistemler ve elektronik sistemler diğer ülkelere de örnek oldu.
Katar, Kazakistan, Irak, Tacikistan, Polonya, Malezya, Senegal, Kırgızistan ve Ürdün, Türkiye'nin kullandığı sınır güvenlik sistemlerini kendi ülkelerinde uygulama kararı aldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mayıs 2024
İmsak 03:43
Güneş 05:21
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:50
Yatsı 21:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı