Yanmış tencereleri çöpe atmaya son! Bu formül ile ilk günkü gibi olacaklar... Bir bardak yeterli

Kimi zaman dikkatsizlikten kimi zaman ise farklı durumlardan ötürü dipleri tutan, yanan tencereler birçok kişi tarafından çöpe atılır. Bizler ise bu içeriğimizde yanık tencereleri çöpe gitmekten kurtaracak pratik ama etkili bir formüle yer verdik.

AİLE 10.05.2024, 06:50
1
Yanmış tencereleri çöpe atmaya son! Bu formül ile ilk günkü gibi olacaklar... Bir bardak yeterli
En sık yaşanan mutfak kazalarının başında gelen tencere yanıkları, birçok kişiyi ciddi bir masrafa doğru sürükleyebilir. Yanmış tencerelerini çöpe atmaktan başka bir çareleri kalmayanlar, bütçelerine uygun tencere arayışına girerler.
Yanmış, dibi tutmuş tencerelerin temizlenemeyecekleri gibi bir algı vardır. Ancak bu, kesinlikle yanlış bir düşüncedir. Elbette ki yanığın boyutu tencerenin geri dönüştürülüp dönüştürülemeyeceği noktasında son derece önemlidir. Sizler için hazırladığımız bu içeriğimizde dipleri kararmış, yanmış tencereleri dakikalar içerisinde nasıl parlatabileceğinizi anlattık. İşte yanmış tencereleri kurtaracak, ışıl ışıl parlatacak o formülün ayrıntıları…

Teflon tencere ve tavalar, sağlık açısından en uygun mutfak gereçleri olarak bilinirler. Ancak bu tip ürünler son derece hassas yapıda oldukları için kenarları hızla kararabilir, yüzeyleri de en ufak bir dokunuşta çizilebilir.
Kararan teflon tencere ve tavaların sağlığı tehdit ettikleri düşünülür ve bu neden ile de bu tip gereçler vakit kaybedilmeden çöpe atılır. Ancak bu hem maliyetli hem de yanlış bir davranıştır. Kararan teflon tencere ve tavaları ilk günkü ışıltılı görünümlerine döndürmek mümkündür.
Kararan teflon gereçleri parlatmak için kullanabileceğiniz yöntemin uygulama aşamaları şu şekilde:

Şüphesiz ki sirke, ev temizliğinde en çok kullanılan doğal ürünlerden biridir. Özellikle mutfak temizliğinde etkili olan sirke, kararan, yanan tencerelerde de son derece başarılı sonuçların ortaya çıkmasına aracılık eder.
Çelik tencerelerin temizliklerinde kullanılan sirken, ilgili gereçlerde meydana gelen yanık görünümü de yok eder. Sirke ile tencere/ tava temizliğinde izlenmesi gereken adımlar şu şekildedir:
1 su bardağı sirkeyi tencereye koyun ve tencerenin kapağını kapatarak bir gece boyunca bu şekilde bekletin.
Ertesi gün tencerenizi deterjanlı sünger ile iyice temizleyin. Hepsi bu kadar!

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Mayıs 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:20
Öğle 12:40
İkindi 16:30
Akşam 19:51
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı