“Yüz binlerce öğretmen hayal kırıklığı yaşadı”

Öğretmen adayları yapılacak öğretmen atamasına ilişkin açıklama beklerken, dün MEB Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmenin atamasının gerçekleştirileceğini duyurdu.

GÜNDEM 08.05.2024, 04:35
“Yüz binlerce öğretmen hayal kırıklığı yaşadı”
Öğretmen adayları yapılacak öğretmen atamasına ilişkin açıklama beklerken, dün MEB Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmenin atamasının gerçekleştirileceğini duyurdu. Bakanın açıklaması tepki çekerken, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, atamaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Geylan, 20 bin atama sayısının yetersizliğine dikkat çekerek, yüz binlerce öğretmen adayı ve ailesinin büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.
Uzun süredir öğretmen atamaları ile ilgili açıklama yapılması bekleniyordu. Dün MEB Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmenin atamasının gerçekleştirileceğini duyurdu. Yapılan açıklama tepki çekerken, Türk-Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yapılacak atamanın yetersizliğine dikkat çekti. Öğretmen açıklarına dikkat çeken Geylan, 79 ilde mevcut ücretli öğretmen sayısının 72 bin 723, norm ihtiyacının 101 bin 350, emekli olan öğretmen sayısının ise 23 bin 670 olduğunu ifade ederek, “9 ay sonra yapılan ve 2024-2025 eğitim-öğretim yılında göreve başlayacak öğretmen sayısı ise sadece 20 bin olacak. Yüz binlerce öğretmen adayı ve ailesine büyük bir hayal kırıklığı yaşatıldı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mülakat kalkacak sözü de yere düşürülmüş oldu. Sayın Yusuf Tekin yüzde 50 KPSS yüzde 50 mülakat puanı ile atamaların yapılacağını ifade etti. 20 bin öğretmen adayının 45 dakika ders anlatarak gireceği mülakat uygulaması, fiilen sıhhatle gerçekleştirilmesi mümkün olmayacak bir durumdur. Olsa bile hiçbir mülakatta adaletin birebir sağlanması olası değildir” ifadelerini kullandı.

Mülakatlarda insan faktörünün unutulmaması gerektiğini ifade eden Geylan, değerlendirmelerin objektif olamayacağının altını çizerek, “Mülakat komisyonu üyesinin bilgi birikimi, duygu durumu, o günkü haleti ruhiyesi, algı kapasitesi onun takdirini etkileyen temel unsurlardır. Bu itibarla aynı adayı iki farklı komisyonda mülakata alsanız verilecek puan aynı olmayacaktır. Hâl böyleyken, mülakatta diretmek, kul hakkı yenmesine zemin oluşturmak ve binlerce adayın vebalini yüklenmek demektir. Bu vebal de mülakat uygulamasında ısrar eden tüm karar vericilerin omuzlarındadır. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’a bir kez daha çağrıda bulunuyorum, devletin sözünün yerde bırakılmasına müsaade etmeyin ve sözünüz doğrultusunda öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılması talimatını verin” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mayıs 2024
İmsak 03:43
Güneş 05:21
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:50
Yatsı 21:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı